Arkiver

Nyheder

Startup MENA: På Redbull i Kairo

Denne artikel er den fjerde i en række af artikler, hvor Sara Leth Ottosen, Project Manager hos Venturescout, vil fortælle om sine oplevelser med at udvikle iværksættere i Egypten. Vi er med som flue på væggen, når Sara er helt tæt på igennem projektet, der skal støtte op om udviklingen af det egyptiske startupmiljø. Vi overlader nu ordet til Sara.

En varm sommer og en Ramadan senere vender Venturescout og DI tilbage til Kairo i form af Startup MENA.

Mens #cphftw havde 3. møde i september stod Venturescout og DI i Kairo igen. Med nye mentorer i rygsækken mødte vi de udvalgte 20 teams til vores GearUP Sessions – et ambitiøst 5 måneders forløb, der fungerer som en mini-accelerator – på Redbull.

Startup-Mena_GearUPTeams

 

Mountain View, Egypten

De første 2 sessioner kørte vi op til Ramadan i 45 graders varme i slutningen af juni. Denne gang havde vi fornøjelsen af at indtage American University of Cairos nye Amerikanske kampus i New Cairo – et stort velhaverkvarter godt 45 minutter uden for Kairo centrum, i rivende udvikling. Alt er spritnyt og kæmpestort. I New Cairo ligger også Cairo Festival Mall – et 3 millioner kvm stort hyper-market. Jeps, der er mange penge i Egypten.

Startup-Mena_GearUP

 

Gensyn og nysyn

Vi kender efterhånden en del startups i Kairo, og godt 1/5 af de deltagende teams var gengangere, resten early-stage teams, som vi glædede os til at lære at kende. Blandt de deltagende teams er blandt andet Slickr, en fashion-platform med 3D prøverum; Zex, en app der betaler dig, hver gang du låser din smartphone op, og Mazika, en platform for Arabisk musik.

Kan jeg fyre en co-founder?

Generelt er vi blevet mødt med høje forventninger til vores events i Egypten, og denne gang var ingen undtagelse. Men disse sessions handler også om peer-to-peer learning. Derfor havde vi til vores Team-workshop taget Nicholas Hawtin Program Manager hos CONNECT Denmark og en engageret Startupbootcamp mentor med til Kairo. Nick fik åbnet for dialog, sensitive emner og fik de forskellige teams i snak med hinanden.

startup-mena_jordanclass

 

Salg, salg, salg

Gennem et samarbejde med de engagerede fyre fra Founder Centric, fik vi Salim Virani og Jordan Schlipf til at gennemgå solidt indhold i Lean, Sales & Marketing og Scaling business. Man kunne godt mærke, at der er mange hypede betegnelser som der snakkes om i miljøet (fx growth hacking), men ingen rigtig ved, hvad det indeholder. Der blev aflivet mange myter og bragt aktive værktøjer på bordet i stedet.

Paradoks

Kontraster bliver ved med at møde mig ved at arbejde i Egypten: Det er møgvarmt udenfor, men det er 15 grader indenfor. Og selvom alt er stort og majestætisk i Kairo, skal startups stadig lære at tænke større. Men det betyder, at der er plads og mulighed for udvikling. #Cphftw er der, hvor Kairo var for 3 år siden på Tahrir Square, og selvom det er umuligt at sammenligne de to miljøer direkte, kan jeg se en generation, der er i oprør og vil gøre en forskel. Og måden, det bliver gjort på, er respektfuld, venlig og med utroligt høje ambitioner.

Efter kun 6 måneders aktivitet i Egypten er det måske for tidligt at vise store konkrete resultater fra vores projekt. Men ringene i vandet er bestemt begyndt at sprede sig. Allerede nu ser Startup MENA ud til at have manifesteret og forplantet sig i Egypten, og vores ambitioner og planer bevæger sig stille og roligt over nye grænser i Mellemøsten. Mere om det i næste udgave.

Startup-Mena_desert

 

Læs de tre tidligere artikler i serien om Startup MENA i Egypten her: Startup MENA: DI og Venturescout bygger iværksættere i Egypten og Startup MENA: Kickoff, kulturforskelle, strømsvigt og stor succes og Startup MENA: Et solidt fodaftryk i Egyptens Startup miljø og følg med senere på efteråret, når Sara igen rapporterer fra Egyptens hovedstad Kairo.

Skriv et svar