Arkiver

E-handel

Hos Refurb.dk hitter genbrugt IT blandt erhvervsfolket og private

Hos os danskere og generelt i den vestlige verden har vi et lidt forskruet forhold til elektronik, mange brugte computere, skærme og bærbare enheder ender alt for ofte – og alt for hurtigt på lossepladsen, også selvom udstyret ikke fejler noget. Dette så medejer Ulrik Hjul Andersen et stort problem og potentiale i, og startede tilbage i 2008 med at sælge de brugte computere til erhvervsfolk i Danmark. – Af Sisse Melsen. 

Refurb.dk startede i sin tid, som de gode iværksætter fortællinger nu engang starter- i et kælderrum. Konceptet er bygget op på en simpel idé om at opkøbe brugte computere og sælge dem videre til private og erhvervsfolk, efter at de er blevet renset, tømt for data og opdateret med nyt software.

Konceptet med salg af genbrugt it startede et år før reburb.dk blev etableret, hvor nuværende direktør Ulrik Hjul Andersen startede med at opkøbe it og diverse udstyr fra virksomheder, for dernæst at reparere og sælge videre på henholdsvis DBA og QXL. Tilgangen hos Refurb er det vi i dag kender som lean princippet – hvor der arbejdes ud fra ide til hurtig eksekvering og justering.

Proaktive må man sige de var, kun et år efter første salg på de respektive “kræmmer-sider”, etablere de tre foundere Ulrik Hjul Andersen, Martin Bjørn Mikkelsen og Peter Hove webshoppen reburb.dk.

”Vi har helt fra start fået overraskende mange gode og opmuntrende kommentarer på vores forretning og idéen herom, og da salget steg meget hurtigt kunne vi se, at vi havde fat i noget som har gang på jord,” fortæller Martin Bjørn Mikkelsen salgschef hos refurb.dk

Reburb.dk er blevet en suppleringsforretning
I dag kan Refurb.dk bryste sig af at have nogle meget store offentlige og private kunder og derudover sælger virksomheden også mange af deres produkter til private. Produktsortimentet spænder fra computere, tablets, mobiltelefoner og tilbehør.

Refurb køber de fleste computere fra kommuner, regioner og større firmaer. Det er som regel computere af en høj kvalitet (Apple, Lenovo og HP), og det er derfor, det kan betale sig at sælge dem videre. Prisen på varen vurderes dog alt efter hvordan varens tilstand er.

Refurb har derudover fået et blå stempel fra Microsoft, som kaldes ”Authorized refurbisher”, hvilket betyder at virksomheden lovligt må sælge computerne videre med en ny windows installation.

”98% af alt vi køber ind fra virksomheder sælges videre og kommer i brug igen”

Konceptet er ved at være velkendt i Danmark og interessen er stadigvæk stigende da mange også ser webshoppen som et alternativ til den blå avis. Man har hos Refurb samme garanti, og samme vilkår, som købte du en ny og folk tør godt, at bruge flere penge hos os. Fortæller Martin Bjørn Mikkelsen.

All in på markedsføring
Virksomheden har netop afprøvet kræfter med betalt annoncering på tv, og hvad de præcise tal er, kan vi ikke komme nærmere ind på, men udbyttet har umiddelbart været fint, fortæller Martin Bjørn Mikkelsen, salgschef for reburb.dk.

”Vi havde længe haft lyst til at gå på TV for at udbrede konceptet bredt i Danmark, hvilket er lykkedes rigtig godt med en TV reklame”. Martin Bjørn Mikkelsen.

Fremtidsplanerne for Refurb ligger i ekspandering af webshoppens geografiske rækkevidde, og en konstant fornyelse af konceptet omkring brugt. Martin Bjørn Mikkelsen fortæller os at der er meget andet spændende i støbejernet som der endnu ikke kan afsløres, men de miljømæssige aspekter er med hele vejen igennem, og at der er store muligheder for en stærk positionering på markedet i den grønne kategori.

”Vi har det sidst års tid arbejdet med at sælge vores varer fra fysiske butikker, og i fremtiden forventer jeg at Refurbs varer bliver at finde i de store elektronik kæder,” fortæller Martin Bjørn Mikkelsen afslutningsvis.

Tvkampagne 2014 from Refurb.dk on Vimeo.

1 kommentar

Skriv et svar