Arkiver

Nyheder

Chutzpah – Startup Økosystemet i Tel Aviv

I sidste måned tog vores egen Daniel Laursen til Tel Aviv, Israel for at være med til Start Tel Aviv, hvor den danske virksomhed Velocatr havde vundet en plads ved Guldæg 2014. Her kan du læse Daniel Laursens portræt af startupmiljøet i Tel Aviv, som defineres som det andet bedste i verden.

Chutzpah – er det ord, der definerer Tel Aviv som den aldrig sovende startup by, der ligger nummer to på listen over verdens bedste startup økosystemer ifølge Startup Genome. Ordet udtales “Hjoodspa” og betyder at være modig: en egenskab, der løber i blodet hos befolkningen i Tel Aviv og resten af Israel. Dafna Ariefly er et godt eksempel på netop det, en kvindelig iværksætter, der fuldt og fast tror på, at hun kan være med til at ændre verden på samme måde som Waze, Wix, ICQ, Yo og flere andre startups har gjort det.

Down memory lane

Tilbage i 1990 samlede en populær applikation til PC kaldet ICQ venner og familie i Israel. ICQ var et israelsk startup, der med Yossi Vardi, investor og co-founder, to år senere blev solgt til AOL for $400 mio. Dette opkøb og Yossi Vardi var med til at forme hjørnestenene i opbygningen af det succesfulde startup økosystem i Israel. Yossi Vardi er kendt som the godfather af Israels tech industri.

Du kan læse hele interviewet med Yossi Vardi og flere andre centrale personligheder som Igor Magazinik på Nordic Startup Bits.

Skriv et svar