Arkiver

Nyheder

Velocatr vandt Guldægget 2014

At vinde en tur til en af de største iværksætterbyer i verden er en drøm for mange. I tirsdags var der kamp om pladsen som årets Guldæg, og det var Velocatr, der løb med førstepræmien – en tur til Tel Aviv og en unik mulighed for deres iværksættervirksomhed.

“Det er helt vildt og ret overvældende”, udtalte den glade vinder, medstifter Christian Olesen, efter at han sammen med resten af teamet havde hævet armene og modtaget anerkendende klapsalver fra det fremmødte publikum.

Lyt til vores interview med Velocatr her.

Erhvervsmanden Lars Seier Kristensen der startede SAXO bank, ved alt om hvordan det er at have drømmen og blive ved med at kæmpe for til sidst få sin belønning. I dag er han glad for, at han for tredje år i træk kan give tilbage og støtte arrangementet i den store internationale iværksætterkonkurrence i samarbejde med Microsoft Bizspark og Trendsonline.dk.

“Der er ikke plads til, at hele Danmarks befolkning er akademikere, og derfor skal vi bakke op om dem, der tør at springe ud i det”, siger Lars Seier Christensen til Trendsonline.dk.

Forberedelse blandt racerbiler og dinosaurus skelet
Før vinderen blev kåret havde de tre iværksættervirksomheder StartupTravels, Edukarma og vindervirksomheden Velocatr taget den lange, men hurtige tur op på femte sal i elevatoren. Her havde de præsenteret netop deres virksomhed og drøm foran juryen. Mens Velocatr brillerede som den første, sad en anden iværksættervirksomhed og forbedredte sig nede blandt racerbiler, Dinosaurus skeletter i SAXO banks lokaler.

Peter Inselseth Jørgensen fra Edukarma var selvsikker, før det var deres tur til at tage elevatoren og stille sig foran konkurrencens jury.

“Vi har en god mavefornemmelse, for vi skiller os lidt ud i forhold til de andre to. Vi er en virksomhed med indtjening, og vi har solgt til flere kunder og ministerier”, sagde Peter Inselseth Jørgensen,  da vi snakkede med ham.

Iværksættervirksomheden Edukarma, der hører til kategorien edtech (educational technology), som de har haft i snart et år fokuserer på at sikre at frafaldsprocenten for studerende mindskes for uddannelsesinstitutioner rundt i hele landet.

Læs vores interview med Edukarma her.

Det var sidste års vinder Carlos Alaejos García fra diskutionsværktøjet Discue, der havde fortalt dem om konkurrencen på CSE, Copenhagen School of Entrepreneurship på CBS, og der skulle ikke mange overvejelser til, før ansøgningen var sendt afsted.

“Carlos fortalte os om konkurrecen og om hvor meget det havde betydet for dem, derfor var det helt oplagt, det også var noget vi skulle forfølge”

Nu var turen kommet til at de skulle stå foran juryen som i år bestod af foredragsholderen fra ListenLouder Jonathan Løw, serieiværksætteren Morten Wagner med bl.a. Dating.dk i porteføljen, Anette Nørgaard fra Microsoft Bizspark, og erhvervsmanden Lars Seier Christensen, som er medstifter af SAXO Bank.

Stærke minder fra turen
Det er et år siden at Carlos Alaejos García fra Discue stod foran juryen og efterfølgende vandt sammen med deres store team. Men minderne fra turen til Tel Aviv står stadig stærkt i hukommelsen og møder med topfolk fra nogle af de helt store virksomheder var noget af det der var bedst

“Vi mødte super interessante personer fra store virksomheder som Google, Paypal, Amazon, Ebay. Det var senior folk og top folk som vi snakkede med”, udtaler Carlos Alaejos García til Trendsonline.dk.

Læs artiklen om sidste guldæg her.

Cykellygter er kun en test
Vinderen fra Velocatr vil gøre det nemmere at finde ens cykel hvis den bliver stjålet eller væk. Men visionerne er større og cykellygterne er kun første del af en strategi og en test om deres teknologi virker

“Man ville jo ikke tro på at fem ingeniører fra Danmark, vil lave det næste internet”, siger Christian Olesen, med et smil når han fortæller om Velocatr.

Velecatr er erfarne i konkurrencer og bl.a. vundet Venture Cup og Danske Ideer i år, og ligner lidt Discue fra sidste år, der også havde vundet en række konkurrencer inden Guldæg konkurrencen. Da vinderen skulle findes og vi besøgte juryens rum hvor der blev debatteret om hvem der skulle vinde, var det meget tæt og afgørelsen kunne være gået andre veje. Men netop Velocatr teknologi og innovationen i produktet var bl.a. noget af det der vægtede højt, og så at Israel og Tel Aviv er en startup by med stort fokus på mobile og netværk var også en væsentlig faktor.

“Hvis jeg skal anbefale noget til andre store virksomhedsledere så er det at involvere sig på den ene eller anden måde, for 80 % af alle nye arbejdspladser i Europa skabes af små og mellemstore virksomheder”, udtalte Lars Seier Christensen til Trendsonline.dk.

Og netop Lars håb om at dette kommer til at ske og at flere danske virksomheder vil støtte op om denne type arrangementer eller på en eller anden måde give tilbage til fremtidens virksomheder, er noget man kan håbe på. For som Lars pointerer så kommer størstedelen af de nye arbejdspladser fra små og mellemstore virksomheder og vidensdeling blandt dem der har haft succes og dem der er på vej, kan være meget vigtigt og afgørende.

Velocatr går en lys fremtid i møde og guldægget har været med til at give dem muligheden for, at hjælpe dem i den helt rigtige retning med denne unikke mulighed og et besøg i Telv Aviv.

1 kommentar

Skriv et svar