Arkiver

Nyheder

IVÆKSTprisen 2014 – har du stemt på dine favoritter?

IVÆKSTprisen uddeles nu for 7. år og er folkets og iværksættermiljøets pris. Danskerne har i år haft 474 bud på, hvem, der fortjener en iværksætter-pris, hvilket er ny rekord. Blandt denne elite er 36 virksomheder og iværksættere blevet udvalgt i 6 kategorier.

De 6 kategorier er: Årets Væksteventyrer, Årets Udkantsiværksætter, Årets Idealist, Årets Kvindelige Iværksætter, Årets Vovehals, og sidst men ikke mindst Årets Unge Håb. Med prisen hylder iværksættere og vækstvirksomheder deres rollemodeller.

I år er feltet yngre end nogensinde. Hele 28 % af de nominerede iværksættere er nemlig født i 90’erne, hvilket ikke er nogen hindring for deres millionforretninger og kreative koncepter. I år er akkurat 50% af de nominerede iværksættere født i 80’erne og de er dermed mellem 25 og 34 år, hvilket efterlader blot 8 nominerede iværksættere, der er ældre end 35 år.

En af de nominerede iværksættere kender vi tidligere fra cykelpartner.dk og er nu startet op med webshoppen rito.dk, nemlig Dennis Drejer. Dennis er i skarp konkurrence med 6 andre håbefulde iværksættere i kategorien “årets udkantsiværksætter”.

”Jeg er naturligvis glad og stolt over at være nomineret til Årets Udkantsiværksætter. Men i forhold til e-commerce har jeg faktisk aldrig set det som en ulempe at starte forretning op i UdkantsDanmark. Rent økonomisk ser jeg fak- tisk flere fordele ved at starte en forretning op i UdkantsDanmark. Jeg har bl.a. større mulighed for at finde lokaler til både kontor og varelager til nogle helt andre priser end fx i København.” fortæller Dennis Drejer.

Den gode historie
Det er den gode iværksætterhistorie og ikke kun økonomiske nøgletal, der afgør, hvem, der skal op på sejrsskamlen til prisuddelingen. Prisens formål er at støtte virkelysten og vovemodet i de danske virksomheder ved at sætte fokus på de mange inspirerende succeshistorier. Det er repræsentanter fra IVÆKSTs samarbejds-virksomheder, der udgør IVÆKSTprisens Jury, som kvalitetssikrer alle de nominerede til priskategorierne og uddeler Årets Jurypris.

Louise M. Ø. Nielsen, projektleder for IVÆKSTprisen fortæller: “I år kommer vi til at se et nyt initiativ på scenen, nemlig Årets Pitch 2014. De indledende runder bliver afholdt i forbindelse med Pitch Boot Camp, som er en del af Erhvervsstyrelsens uge 47. På prisaftenen for IVÆKSTprisen, torsdag den 4. december, afholdes finalen, hvor de 3 finalister skal dyste live på scenen om titlen. Det er kun de 36 nominerede til IVÆKSTprisen 2014, der kan deltage i Pitch konkurrencen. Til gengæld er alle velkomne til at deltage på Pitch Boot Camp.”

Afgiv din stemme her og læs mere om de nominerede på Ivækstprisen.dk

1 kommentar

Skriv et svar