Arkiver

E-handel

Shop2Give kombinerer shopping og velgørenhed

Shop2Give kombinerer shopping og velgørenhed og gør det muligt for danskerne at støtte et godt formål, når de shopper online, helt uden ekstra omkostninger. Dette sker idet at hvert køb udløser en mindre donation, der er inkluderet i prisen, til en organisation, som kunden selv vælger.

Konceptet er simpelt:

  1. Find et produkt på Shop2Give.dk
  2. Vælg den velgørende organisation eller forening, som du ønsker at støtte
  3. Shop og giv på samme tid[quote_box_center]”Jeg brænder for idéen, og selvom jeg ikke kommer til at spinde guld på Shop2Give, så er målet, at jeg en dag kan leve af det. Pt. har det lange udsigter, men det er okay. Så længe jeg synes det er sjovt, og at mit arbejde giver mening. – Søs Boysen Founder Shop2Give.dk”[/quote_box_center]

Idéen til Shop2Give opstod i Søs’ praktikantperiode i Shanghai, hvor hun stødte på et lignende koncept på en amerikansk hjemmeside. Hvorefter hun udviklede og introducerede konceptet.[quote_box_center]”Kort efter jeg kom hjem i januar 2014, begyndte idéen at tage form. Den var et par måneder undervejs, og jeg har siden da fået hjælp af både kæreste, venner, familie og iværksættermiljøet. Alle har givet inputs og hjælp, som gjorde det muligt at åbne Shop2Give.dk d. 17. juli 2014. – Søs Boysen Founder Shop2Give.dk”[/quote_box_center]

Frivilligt arbejde betaler sig
Fokusset hos Shop2Give ligger i små organisationer og foreninger i Danmark, der alle kæmper side om side for at få indsamlet penge til forskellige velgørende formål. Denne konkurrencesituation kan ofte være hård og udfordringen i at indsamle nødvendige midler kan ofte være svær og dette kan Søs selv nikke genkendende til.[quote_box_center]”Jeg har selv flere års erfaring med frivilligt arbejde i mindre hjælpeorganisationer – i udlandet såvel som i Danmark, senest i en meget lille organisation hvor hver en krone talte. Det var blandt andet denne problemstilling, som var med til at forme idéen til Shop2Give. Min baggrund fra Copenhagen Business School bidrog ydermere til udviklingen af konceptets kommercielle aspekt.[/quote_box_center][quote_box_center]Jeg kastet mig helhjertet ind i projektet, og jeg håber meget, at Shop2Give kan være med til at gøre bare en lille forskel. Jeg vil i hvert fald gøre mit, og jeg håber at folk vil tage godt imod det. Mit mål er at gøre Shop2Give til en bæredygtig virksomhed, hvor fokus ikke alene er på at tjene penge.– Søs Boysen Founder Shop2Give.dk”[/quote_box_center]

Opstartsfasen bød på relations skabelse og partnerskaber, som var fundamentet for at Shop2Gives koncept kunne komme op at stå. Dernæst blev potentielle forhandlere, som kunne have interesse i at tilføje en ekstra salgskanal til deres forretning, kontaktet.[quote_box_center]”Jeg havde forventet, at især virksomhederne/forhandlerne ville være skeptiske, idet de skal opgive en del af deres profit til velgørenhed og til min provision. Jeg har for det meste fået positiv respons og opbakning – ikke kun fra forhandlerne, men også fra de mindre velgørende organisationer og foreninger. Dette skyldes formentlig idéen i konceptet og dets sociale værdi. – Søs Boysen Founder Shop2Give.dk”[/quote_box_center]

Som nyopstartet virksomhed er midlerne få og i Søs’ tilfælde har der ikke været en formaliseret strategi, som sådan andet end Trial and error. Markedsføringsbudgettet har været lavt og derfor har sociale medier og word-of-mouth været fokusområdet.

Kommunikation, kommunikation og kommunikation!
Dette er nøgleordene i Shop2Give både når det kommer til god service og kontakt til forhandlerne.[quote_box_center]”Jeg er afhængig af mine forhandlere; at de yder god service og hurtig levering. Det sikre jeg igennem dialog og løbende kommunikation. Salget på Shop2Give sker via dropshipping, som betyder at ved et køb videresender jeg ordren, til den respektive forhandler, som sørger for at sende ordren direkte til kunden. Det betyder altså at det eneste varelager jeg selv ligger inde med er Escapics plakaterne, som er en del af Shop2Give. – Søs Boysen Founder Shop2Give.dk”[/quote_box_center]

Shop2Give har for nyligt, i samarbejde med CVC Photo, lavet en præsentationsvideo:

 

 

 

 

 

Skriv et svar