Arkiver

Nyheder

Findroommate finder logi til 90 nationaliteter på 5 år

Findroommate har eksisteret siden 2009, og  siden da har tingene taget fart. På de fem år har Findroommate opnået stor international succes, da mange af hjemmesidens brugere kommer uden for Danmarks grænser. Af Louise Løvendahl Johansen

Det danske firma, Findroommate, har fundet en løsning, der på kort tid har vundet genklang hos folk der søger bolig i Danmark, -især hos folk fra udlandet der søger bolig i Danmark for en kortere eller længere periode.

Løser et problem for tilflyttere til landet

I dag kan findroommate tælle 90 lande, hvorfra personer bruger platformen til at finde roommates i Danmark. Det er især de Kristian Matthesudlandsstuderende, og de som kommer til Danmark for at arbejde, der benytter sig af hjemmesiden. Findroommate.dk tilbyder en enkel måde at finde en bolig, inden man rejser til Danmark, så man undgår at stå boligløs i et fremmed land.

”Vi er meget glade for den udvikling, som vi nu oplever. Det bekræfter os i, at vores produkt er super socialt, og at der ingen ”grænser” er for vores service,” fortæller Kristian Matthes, CEO og medstifter af findroommate.dk.

Et hav af nationaliteter

Med findroommate kan eksempelvis udenlandske studerende finde et sted at bo inden afrejse. Det har ellers tidligere været et sats, hvor glæden over, hvad der venter i Danmark, hurtigt kan blive afløst af frustrationer over, hvordan man undgår at blive boligløs.

De fleste brugere af Findroommate kommer fra Sverige, Tyskland, Norge og Italien, men af mere eksotiske lande kan nævnes Venezuela, Japan, Puerto Rico og Maldiverne.

”Man kan finde en roommate fra alle mulige nationaliteter. Vi gør ikke noget ekstra for at få fat i de udenlandske brugere,” siger Kristian Matthes.

Langt de fleste har til hensigt at opholde sig i Danmark i over et år, og 85 procent af de internationale brugere søger et tag over hovedet i København.

Findroommate i praksis

Konceptet er i al sin enkelhed en digital platform, hvor udlejere og boligsøgende kan finde hinanden.

Leder man efter en roommate, kan man oprette en profil på hjemmesiden enten som boligsøgende eller udlejer. Det er også muligt, at flere boligsøgere går sammen, og derefter i fællesskab kan gå på boligjagt, hvilket Findroommate kalder for “buddy up” service.

Søgte selv efter bolig

Kristian Matthes fandt et hul i markedet, da han selv stod og manglede tag over hovedet og fandt boligmarkedet aldeles uoverskueligt.

Derfra udviklede han konceptet og hjemmesiden, for at hjælpe andre i samme situation.

I dag har han skabt et så stort overblik at altså ikke bare danskere, men personer fra stort set hele verden benytter sig af findroommate.findroommate

Skriv et svar