Arkiver

E-handelNyhederUdland

Ny portal tilbyder danske kunder og virksomheder at købe billigt ind i Kina

En ny portal vil give danske kunder og virksomheder mulighed for købe varer direkte fra kinesiske leverandører. Den nye importservice tilbyder lave fragtrater og sikkerhed for, at varen er i orden. – Af Sisse Melsen. 

Der er store besparelser at hente på varer fra Kina for både private og virksomheder, skriver politikken.
Udfordringen hos de danske e-handlere lige nu, ligger i eksport og ekspansioner, samt at de danske forbrugere ligger deres penge hos udenlandske forhandlere, som udgør en høj procentdel af den samlede handel på internettet (ca. 23 mia. DKK.). Dette er ikke just en god nyhed for de danske netbutikker.

“For dansk økonomi er det en dårlig nyhed, for der forsvinder rigtig mange milliarder kroner og dermed arbejdspladser ud af landet, når danskerne handler i udlandet i stedet for herhjemme. Danske virksomheder må udvikle sig meget, hvis de skal kunne følge med,” siger Annette Falberg til politikken.

Voodoofreight.com er navnet på den nye importservice, som sætter nye standarder for fragt og import, idet servicen går uden om de mange led i traditionel fragt og spedition: DHL sørger for leveringen, men ellers klarer det webbaserede system resten. Systemet beregner importprisen både som sø- og luftfragt og med alt inklusive fra dør til dør, så man kender den samlede pris, inden man beslutter sig til, om man vil købe. – Og man kan godt importere bare et enkelt kilo ad søvejen.

“Både private kunder og virksomheder kan spare rigtig mange penge på varer fra Kina, og med vores nye service springer man flere fordyrende led over,” siger Steen Ulrik, der er stifter af portalen Voodoofreight.

Prisen helt i bund
Man sparer penge ved at dele container-plads med andre Voodoofreight-kunder og betaler kun for den plads, ens pakke optager. Og hvor indfortoldning traditionelt sker ved brug af speditører eller kurerfirmaer, gøres det her i Voodoofreights tyske system, så man helt undgår den del. Post Danmarks gebyrer er også borte, da EU-indfortoldningen sker i Hamborg til 1 euro pr. position og til 19 pct. tysk EU-importmoms for private – en fuldt lovlig, ekstra besparelse. Alt i alt bliver det ekstremt billigt, hvilket rykker grænsen for, hvad det kan betale sig at hente hjem fra Kina.

Jens Alsbirk underdirektør i Dansk Erhverv peger på, at Voodoofreights tilbud om at håndtere helt små forsendelser kan blive firmaets vej til succes.

“Det kan være fristende at forsøge sig med direkte import fra kinesiske producenter. Men det er ofte gået galt, fordi de kinesiske leverandører ofte lover langt mere, end de holder”, siger Jens Alsbirk til politikken.

Sikkerhed for kvalitet – eller pengene tilbage.
Derudover har man mulighed for at sikre sig, at man kun betaler, når varerne er i orden. Hvis man har været fristet af billige varer i Kina, har man sikkert også overvejet, om man kan stole på, at leverandøren sender præcis det aftalte. Med betaling via Paypal eller Alibaba Escrow kan man før afsendelse fra Voodoofreight’s lager i Guangzhou få foto-dokumenteret eller kvalitets-testet sine varer, og hvis de ikke er i orden, tilbagefører Paypal eller Escrow betalingen.

Voodoofreights går i luften den. 5. december, men man kan allerede nu gå ind på voodoofreight.com og finde tilbud i Kina, tjekke importpriser og muligheder mv.

1 kommentar

 • Hej.

  Det jeg skriver nu skal tage som kontruktiv kritik:

  Kan ikke rigtigt se at en side som voodoofreight.com kan gøre nogen forskel overhovedet og at kalde det en platform, er måske lige at tage munden for fuld. Ligner mere en side fra mit 90’erne, som er lavet på under 10 min. og er lysår fra den standard, der skal til for overhovedet at have en chance for at få succes i dagens marked.
  Siden oser a uprofessionelisme og kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men jeg ville aldrig nogensinde bruge denne service, hvis det overhovedet er en service, da jeg kun synes at man får oplyst hvad man allerede kan gøre via. alibaba.com osv.

  Må sige at selve ideen er fin, med at hjælpe danske webshops/virksomheder med import, men men men. Troværdighed er kilden til at få kunden og der skal hjemmeside først og fremmest have en kæmpe make-over og man skal væk fra de dystre sorte farve og times new roman skriften.

  Håber ejeren vil kigge en ekstra gang på siden og tage nogen af tingene til sig. Held og lykke.

  mvh.
  Hans

Skriv et svar