Arkiver

Nyheder

NEST – Bofællesskab for iværksættere er en kæmpe succes

Tilbage i april måned åbnede Danmarks første bofællesskab for iværksættere med navnet Nest Copenhagen – et koncept, der helt sikkert er kommet for at blive mener beboerne. Specielt antallet af ansøgere imponerer stifterne, som også selv bor i huset.

Nest Copenhagen huser i dag 21 iværksættere fra ind- og udland. Alle har forskellige baggrunde fra virksomheder som PwC, Google, Nordnet, Danske Bank, Lego, Mercedes og Boston Consulting Group.

“Sådan helt ærMortenKrarupKristensenligt så kan det nogle gange virke helt surrealistisk, at der stadig bliver ved med at komme så mange ansøgninger. Man bliver selvfølgelig en smule stolt, når man modtager en ansøgning fra en som arbejder i Google, eller som bor i Hong Kong,” siger medstifter og formand for Nest Copenhagen, Morten Kristensen.

Læs også: NEST Copenhagen bliver Danmarks første co-livingspace for iværksættere

Ny ansøger-målgruppe

Som mange andre virksomheder udvikler Nest sig også. Målgruppen af ansøgere har ændret sig siden starten af projektet. Nu er det en ældre og mere erfaren gruppe, der ansøger om at bo i bofællesskabet.

”Hvor vi i starten mest modtog ansøgninger fra folk i start-tyverne, er der nu langt flere i sen-tyverne og med meget større erfaring,” fortæller Morten Kristensen.

Det kan også være mere spændende og tiltalende at have folk boende, der har en baggrund i eksempelvis Google eller Lego end de helt unge nystartede iværksættere. Derudover giver det en unik mulighed for at udveksle erfaringer, når man bringer de to grupper så tæt sammen.

Spiller Matador med optionsaftaler og crowdfunding

Dagligdagen er så småt ved at have fundet sit indtog i Nest. Den omfatter efter visionen fællesmiddage, filmaftener, investor-oplæg og selvfølgelig fester som i et “normalt” bofællesskab.

Den 24 årige Mads Lønnberg, som til dagligt driver webshoppen Nøddebazaren, og som har boet i Nest, siden huset åbnede i april, fortæller om at bo i bofællesskabet.

Mads Lønnberg“Mange tror, at vi taler forretning hele tiden, men det er helt forkert. Vi taler om akkurat de samme ting, som alle andre gør. Dog er der selvfølgelig nogle områder, hvor man tydeligt kan se, at man bor sammen med andre iværksættere, fortæller han og fortsætter:

”Eksempelvis da vi en fredag aften besluttede at spille Matador, som omfattede at folk hurtigt begyndte at ændre det ellers hyggelige familiespil til et yderst omfattende spil med optionsaftaler, crowdfunding og forhandling på højniveau.”

International udvidelse

Foruden at Nest Copenhagen drives efter stifternes drøm, så står der også internationale muligheder og banker på døren.

Huset oplever nemlig en stor international interesse for konceptet og har siden sin begyndelse haft besøgende fra hele verden, som er interesserede i at starte lignende koncepter i deres respektive byer.

Eksempelvis har der været interesse fra nogle af Nests amerikanske partnere, der selv har udtalt et ønske om at opføre Nest i deres hjemegn.

“I øjeblikket modtager vi rigtig mange henvendelser fra udlandet, som gerne vil have Nest til deres byer og lande,” siger Morten Kristensen.

Dog er det ikke USA, der har Nests interesse på nuværende tidspunkt.

”…vi har selv planer om at starte med Aarhus, Berlin og Paris i samarbejde med lokale partnere. Hvornår dette sker, og i hvilken konstruktion er for tidligt at sige, men det er fedt at have interessen og personerne, der gerne vil drive det,” forklarer Morten Kristensen.

Tester nyt koncept

I skrivende stund har Nest Copenhagen netop indgået en aftale med Væksthus Hovedstadsregionen om at hjælpe nye virksomheder, som kommer med i Væksthusets Born-Global program.

Læs også: Podcast #152 – Born Global #1 – Tradono og Startuptravels.

Helt konkret bliver teamet bag den nye iværksættervirksomhed inviteret til en afslappet middag. Her fremlægger virksomheden sin idé og problemstillinger, hvorefter beboerne kommer med sparring.

“I Stockholm har vi et søster hus, som med stor succes afholder innovationsworkshops for store virksomheder. Samme koncept er noget, som vi også gerne vil gøre på sigt, men på nuværende tidspunkt nyder vi virkelig at hjælpe andre iværksættere videre med deres virksomheder,” siger Morten Kristensen.

Læs også: Startupbootcamp Mobile: Microsoft viser interesse for early-stage iværksættere

Skriv et svar