Arkiver

Nyheder

Skype-medstifter lancerer app til internetkommunikation

Den danske iværksætter Janus Friis har udviklet Wire et nyt kommunikations- netværk, hvor tekst, tale, billeder, video og musik er vævet tæt sammen i dynamiske samtaler. Af Louise Løvendahl Johansen

Fra d. 3 december 2014, blev kommunikations-netværket, Wire tilgængelig i hele verden. Wire er udviklet til telefonsamtaler, beskeder samt udveksling af billeder, musik og video på mobil, tablet og computer.

Undervejs i 2 år

Det er co-founder af Skype, Janus Friis der stå bag den nye app; Wire. Men omkring 60 mennesker har i to år arbejdet på projektet. De 60 personer inkludere et hold af produkt- og teknologiudviklere med en fortid i bl.a. Apple, Skype, Nokia og Microsoft.

Hovedkontoret ligger i Schweiz og har et udviklingscenter i Berlin. Investor i Wire er Iconical – et fællesskab af designere, ingeniører og iværksættere.

Skype er et af de mest bruge kommunikationsværktøjer i verden, men Wire opdatere teknologien og udnytter de muligheder, derJonathan Christensen ikke var for 10 år siden, da Skype blev skabt.

Vi spurgte os selv, hvordan moderne kommunikation kunne se ud, og hvordan det kunne lyde. Hvordan kunne vi få det bedste ud af de nyeste mobiltelefoner, tablets og computere, samtidig med at vi trak på den nyeste cloud-teknologi – på en simpel, brugbar og virkelig smuk måde”, siger Jonathan Christensen, medstifter og CEO hos Wire.

Da Skype blev lanceret for mere end ti år siden, fjernede det en række barrierer for global kommunikation og forbandt mennesker på måder, der indtil da havde virket fuldstændigt umulige. Men meget er sket siden dengang”, siger Janus Friis, Founder af Wire.

Tilgængelig til både Android og Appel

Janus FriisWire er en gratis app, der er udviklet til at kunne bruges på flere platforme herunder iOS, Android og OS X. Wire-samtalerne bliver synkroniseret på alle de enheder, brugeren har, og er designet til at få det optimale ud af bl.a. iPhone 6, iPads og de nyeste Android-enheder.

I dag har alle en computer i lommen, og tiden er inde til at skabe de bedst mulige kommunikationsværktøjer, som skal være lige så smukke, som de er brugbare og løser vores behov. Wire er netop det”, siger Janus Friis.

Elegant design

Wire kombinerer høj lyd- og billedkvalitet med elegant design og bruges til telefonopkald, tekstbeskeder samt udveksling af billeder, musik og video via SoundCloud og YouTube.

Lyden på Wire-samtalerne er et kapitel for sig. Teamet har selv udviklet audioteknologien, så den står skarpt og får det til at lyde, som om brugerne sidder lige ved siden af hinanden.

Du læse mere på Wire.com

1 kommentar

  • Jeg læser ofte trendsonline, men jeg undrer mig over hvorfor i tit vælger at bringe nyheder som denne der mildt sagt ikke er en nyhed mere? I mine øjne ville det næsten være bedre ikke at bringe den så. Jeg synes det devaluerer jeres site at komme med gamle nyheder. Det er bla en af årsagerne til at jeg ikke klikker ind fast hver dag.

Skriv et svar