Arkiver

EventsNyheder

Bayer hylder nye medtech projekter

Den tyske health care gigant Bayer har de seneste tre måneder givet husly til fem forskellige startups. Holdene kommer fra rundt omkring i Europa, og danske Cortrium er blandt dem. Af Halgir Winther Nagata

Den 1. december inviterede Bayer til pressekonference i Berlin, hvor fem startups, der havde været under deres vinger, forlod reden og blev præsenteret for verden. Det hele startede den 25. august, hvor fem lovende hold blev plukket ud til Bayers accelerator forløb, hvor de fik en penge indsprøjtning samt rådgivning fra Bayers eksperter.

Fem startups accelereret hos Bayer

Danske Cortrium delte Bayers lokaler og ekspertise med fire andre startups fra en række europæiske lande.

Cortrium laver en trådløs sensor, som du sætter på brystet, der måler nogle af din krops vigtigste vital-tegn, såsom puls, vejrtrækning og temperatur. Tallene kan så følges i real-time på en iPad.

PharmAssistant er en smart pilleæske, der kobler sig til din smartphone, så du husker at tage dine piller til tiden i den rette dosering.

FabUlyzer måler din eksakte fedtforbrænding, når du motionerer ved at analysere indholdet i luften, du udånder.

Parica bygger et system, der monteres i dit hjem og følger med i dine bevægelser for at opdage, hvis du oplever sundhedsproblemer og har brug for hjælp. Den kan anbefale dig at besøge en specifik specialist.

Qompium laver en smartphone app, der måler din puls og opfanger uregelmæssig hjerterytme. Du skal blot holde din finger mod det indbyggede kamera i et minut.

Alle fem startups modtog som del af accelerator forløbet €50.000.

En hel aften til hyldest for medtech

Til Bayers pressekonference fik vi mulighed for at snakke med de fem startups privat, men derefter befandt vi os til et åbent event med masser af mennesker, spændte på at høre om medicinal industriens fremtid.

De fem startups under Bayers vinger fik alle noget tid på scenen, der var opsat i Bayers lobby, til at pitche deres produkt og vision for arrangementets besøgende. Derefter fik vi og de øvrige besøgende mulighed for snakke med de fem startups i hver deres bod over en Cortrium c3øl eller tre (Cortrium var så betænksomme at byde på Carlsberg).

Det var interessant at besøge Qompium, hvor jeres udsendte holdt sin finger op til en iPhones kamera i et minut og derefter fik detaljerede informationer om, hvordan hjertet slog. Højdepunktet var dog besøget hos Cortriums bod, hvor vores australske kollega fik deres device sat fast på brystet, hvorefter vi fulgte nøje med hendes hjerterytme og andre vitaltegn på en iPad i real-time.

I den samme periode fik vi også mulighed for at blive vist rundt på de fem startups kontorer. De delte et område inde hos Bayer, der var markant mere farverigt og med det obligatoriske bordtennis bord og inspirerende citater på væggene. Efter at være blevet god taget af med guidet rundvisning og masser af pizza og dansk øl, blev scenen givet til en række medtech startups, som på trods af ikke at have været igennem Bayers accelerator forløb, fik mulighed for at søge eksponering og evt. investering på Bayers event.

Læs også: Tysk health-care gigant udvælger danske Cortrium til vækstprogram

Bayer ønsker at fortsætte accelerator programmet

For Bayer lader forløbet til at have været en stor succes. De fortalte at det drejer sig ikke nødvendigvis om at generere en finansiel tilbagebetaling på den enkelte startup, men om at skabe et gavnligt medtech miljø, som Bayer kan drage videre nytte af. De indirekte effekter mærkes også som havende en positiv effekt på Bayers kultur. Placeringen af scenen til arrangementets pitches er også meget sigende; den stod nemlig midt i Bayers foyer, hvor alle kunne se den på vej ud og ind.

Initiativtagerne føler, at programmet har været en stor succes med håndgribelige såvel som uhåndgribelige effekter. Derfor gentages acceleratorforløbet næste år, og det udvides endda til lande udenfor Europa. Udover at invitere teams udefra ind til Bayer for at udvikle deres projekter åbnes der også op for ansøgninger om optagelse i forløbet fra deres egne ansatte for at fostre en innovativ iværksættertilgang til Bayers fremtidige udvikling.

Vil du være med til næste års acceleratorforløb hos Bayer? Der åbnes op for ansøgninger til forår, og forløbet skydes i gang igen til næste års august. Læs mere på acceleratorens hjemmeside.

Læs også: SEED Capital forstærker fokus på Medtech med ny Investment Director

1 kommentar

Skriv et svar