Arkiver

EventsNyheder

Hvad fik de danske startups ud af Web Summit?

Europas største teknologikonference Web Summit, blev afholdt primo november, hvor 16 danske startups deltog. Nu kan du høre, hvad tre af deltagerene fik ud af deres ophold. Af Louise Løvendahl Johansen

Web Summit, der afholdes i Dublin, fandt i år sted d. 4. – 6. november, og her deltog 16 danske statups.

Vi har snakket med Anders Laustsen, Direktør hos Famly, Niklas Joensen, tidl. Project Coordinator hos Apiosoft ApS og Christopher Heilmann, CEO & stifter hos Traede, der alle deltog på konferencen i år.

Forventninger til konferencen

Ingen af de tre deltagere havde været på Web Summit før, derfor var forventningerne til konference heller ikke så høje. Især AndersAnders Laustsen Laustsen og Christopher Heilmann havde ikke mange forventninger.

”Vi havde ikke de store forventninger til Web Summit, inden vi tog af sted. Vi troede egentligt ikke, at der ville komme så meget ud af det, – der var jo trods alt 2000 andre udstillere,” siger han og fortsætter:

”Grunden til, vi tog af sted, var primært for at komme lidt ud og finde noget inspiration og se, hvad der rørte sig på tech scenen,” fortæller Anders Laustsen.

Christopher Heilmann tilføjer:

”Forventningerne inden summit var meget lave, grundet vi aldrig havde hørt om messen før. Forinden havde der fra Summits side været lagt op til store speakers og internationale firmaer, der kom, så vi så nu alligevel frem til at se en masse speakers og få en hyggelig tur.”

Dagene på WebSummit

På selve messen var der også forskellige holdninger blandt de tre deltager, om hvordan det havde været for dem at være en del af WebSummit.

”Vi blev overraskede over den mængde af folk, som kom forbi vores stand. Vi fik snakket med en masse relevante folk, såsom forældre med små børn, som synes konceptet var fedt, forskellige investorer – f.eks. en investor fra Kasakhstan og mulige samarbejdspartnere,” fortæller Anders Laustsen

Christopher HeilmannOgså Christopher Heilmann havde en god oplevelse på Web Summit.

”Vi var forinden blevet kontaktet af nogle VC’s  og havde møde med dem derovre, hvor vi pitchede Traede og fik en god snak mulige partnerskaber. Virkelig spændende og meget positivt. Dagen med egen stand var 8 timer med uafbrudt elevator pitching som nu har vist sig at være en stor gevinst,” siger han.

Dog fortæller han, at han var lidt skuffet over mange af de speakers, som de havde set frem til at se. Der var kun et par enkelte, Christopher Heilmann syntes var interessante, heriblandt Mikkel Svane, CEO hos Zendesk.

”De fleste sad og diskuterede emner i 15 minutter af gangen, så der kom ikke uddybning, og det var tit meget intetsigende,” siger Christopher Heilmann.

Niklas Joensen havde en anderledes oplevelse af konferencen.

”Web Summit havde et andet fokus, end vi forventede, dels fordi Web Summit er blevet så stor, at det kan være svært at “connecte” ordentligt med folk. Det hele går ret hurtigt derovre, og faktisk er det lidt kaotisk. Størrelsen ender med reelt at drukne nogle startups,” fortæller han.

Hvad fik de med hjem

De tre startups tog forskellige ting med hjem fra Web Summit. Anders Laustsen fra Famly fortæller, at de synes Web Summit gik over al forventning, og han har en klar formodning om at skulle deltage igen i 2015.

Ifølge Niklas Joensen fra Apiosoft handler udbyttet at Web Summit meget om, hvilken type startup man er.Niklas Joensen

”For vores startup var det ikke relevant. Vi har fået mere ud af at blive hjemme i Danmark den efterfølgende tid, end vi fik ud af at bruge 4 dage, 3 mand i Dublin. Det er nok afhængigt af, hvorfor man tog derover, og hvilken type startup man kom med,” forklarer han, og fortsætter:

”Vi deltog i Web Summit med forventningen om at møde ligesindede forretningspartnere og vidende investorer. Det var ikke rigtig det, vi fik”.

Her var det mere relevant for Christopher Heilmann fra Traede.

”Vores firma er meget specifikt inden for B2B-industrien, og derfor havde de firmaer og personer, der kendte noget til det, alle valgt at lægge vejen forbi os. Dette resulterede i mange fede samtaler om muligt samarbejde. Alt i alt er summit en konference. der for vores firma er gået langt over forventningen, og jeg kan klart anbefale folk at tage til den,” fortæller han.

web summit

Skriv et svar