Arkiver

Kategorier

E-handelNyheder

Overvejelser inden et e-commerce eventyr

2015 skal være iværksætternes år og derfor vil Shopsonline se nærmere på de udfordringer man møder som iværksætter indenfor e-commerce, men også hvilke overvejelser man bør gøre sig inden opstartsfasen og hvordan man med relativt få midler kan skabe en succesful webshop. – Af Camilla Uldahl. 

Statistikkerne taler for sig selv, mere end halvdelen af danskerne handler på nettet og vi ser en stadig stigende tendens indenfor shopping via mobile devices. Derfor er tendensen tydelig, flere iværksættere går af e-commerce vejen.

Læs DIBS analyse af E-handel 2014

Rigtig mange af de dygtige og kreative personer vi har i Danmark, vil kunne komme meget bredere ud med deres kreativitet ved at se mod e-commerce. – René Fuursted Lyskjær Probitas – Iværksætterens højre hånd.

Fordelene ved at være onlineiværksætter er at fysisk placering er irrelevant, du er ikke afhængig af at være tilstede hvor kunderne fysisk befinder sig. Dermed åbner e-commerce op for muligheden, for at se udover traditionelle åbningstider, købsmønstre idet at muligheden, for et bredere kundegrundlag, er lettere tilgængeligt online.

”Som iværksætter skal du dog være opmærksom på følgende: kunderne forventer du altid har åben, og dermed også at du er let og hurtig at komme i kontakt med. Der kan være udfordringer i kundedialogen, hvis du ikke er så velformuleret, kan det give anledning til misforståelser”. – René Fuursted Lyskjær Probitas – Iværksætterens højre hånd.

Overvejelser inden opstart af webshop

Hvordan skal situationen gribes an, skal alt administreres af dig som iværksætter eller er det nødvendigt med et ekstra par hænder til at dække områder, der er udover egne kompetencer? dernæst bør overvejelserne gå i retning af, hvorfor man egentlig ønsker at starte en webshop og hvilke differentieringsparametre adskiller sig fra konkurrenterne? Hvordan skal webshoppens lagerstyring håndteres, skal det foregå via eget varelager eller gennem leverandørernes lager?

”For øjeblikket skyder flere og flere webshops op, som ikke sælger produkter, der skal sendes med post, men som du kan downloade eller købe adgang til. Det tror jeg er noget vi kommer til at se meget mere til. Derfor er det et spørgsmål, som mange iværksættere bør overveje: fysisk eller online produkt?” – René Fuursted Lyskjær Probitas – Iværksætterens højre hånd.

Udfordringer i opstartsfasen

Udfordringen for mange iværksættere er de ofte forholdsvis beskedne midler, der er at gøre med. Selvom man starter online er det vigtigt at være opmærksom på ikke at blive bundet af for mange faste omkostninger, tidsspild i forbindelse med administrative opgaver og udfordringer i forbindelse med opsætning af diverse systemer.

”Da jeg i 2006 startede min første webshop, blev jeg meget hurtigt bundet af alt for mange faste omkostninger, hvilket lynhurtigt kan dræne ens pengepung og energidepoter. Derudover tumlede jeg meget og længe med min udbyder, NETS osv. Derfor er det opløftende at se de mange spændende nye tiltag på markedet; Swipp, Mobilepay og Yourpay, for at nævne nogle stykker.

Administrative udfordringer og opsætning af diverse systemer var også en udfordring, og er det fortsat, derfor er det alfa omega at få sat tingene ordentligt op og får dem til at spille mere sammen, på den måde sparer man oceaner af tid, og som iværksætter er tiden altså en knap faktor.” – René Fuursted Lyskjær Probitas – Iværksætterens højre hånd.

Promover din webshop

Hvis midlerne ikke er til at anvende eksperter indenfor diverse områder så som: SEO, Adwords og Facebook annoncering. Er det vigtigt at få udarbejdet nogle ordentlige SEO tekster på sitet, billedbeskrivelser og produktbeskrivelser.

”En billig måde at promovere sig selv er at anvende blog-funktion på din webshop og brug dit netværk, det er den billige måde sprede sit budskab på i en opstartsfase.” – René Fuursted Lyskjær Probitas – Iværksætterens højre hånd.

Læs også: Flere unge tænder på iværksætteri

Et godt råd til iværksættere

Kom ud over kanten, følg hjertet, det perfekte findes ikke, en webshop skal hele tiden optimeres og tilpasses, så kom i gang i stedet for at sidde og finpudse og gøre ved. – René Fuursted Lyskjær Probitas – Iværksætterens højre hånd