Arkiver

E-handelNyheder

Vognmænd skal diskutere udfordringerne med e-handel

For en uge tilbage blev en specielforening i DTL for kurér- og varebilsvognmænd oprettet, som er nogle af dem, der mærker mest til den stigende vækst i e-handlen og de logistiske udfordringer, som følger med.  Af Sisse Melsen.

D. 24. januar var en stor dag for transportbranchen – efter flere års arbejde er Specialforeningen for Kurér- & Varebils Transportører under DTL Danske Vognmænd blevet en realitet.

“Nethandel er et kæmpe forretningsområde for os, og der findes ca. 24.000 lastbiler, som kører pakker og budkørsel. Oven i det skal der lægges ca. 6000 varebiler. Kort sagt: Markedet er fordoblet på få år, og det er her væksten kommer. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, og markedet fortjener derfor en organisering. Det vil vi som brancheorganisation gerne arbejde for.” Siger Ove Holm, underdirektør og erhvervspolitisk chef, Dansk Transport og Logistik til Børsen.dk

Øgede krav om hurtig levering og helst gratis fragt presser netbutikkernes logistik-løsninger, som i sidste ende også påvirker de vognmænd der står for transport og uddelingen af pakkerne.

Hvilke udfordringer kæmper de med?

“Der er tale om enorme mængder, så der ligger ganske enkelt nogle kæmpe udfordringer i at følge med. Internethandlens akilleshæl er i virkeligheden distributionssiden. Det er som regel der, det går galt, og kunden risikerer at blive utilfreds. Og så skal vi helt overordnet set blive bedre til at håndtere pakkerne.” Afslutter Ove Holm, underdirektør og erhvervspolitisk chef, Dansk Transport og Logistik.

Bliver man dygtig til pakkedistribution, er der rigtig meget at vinde i sidste ende lyder det fra DTL.

Kilde: Børsen.dk

Skriv et svar