Arkiver

Nyheder

Nyt firma vil gøre op med dyre testamenter

“Ni ud af ti danskere har ikke et testamente – og det på trods af, de godt er klar over den svære situation, de stiller deres efterladte i.” Det siger Jørgen Koch, medstifter af et nyt online initiativ, SikkerArv.dk. Spørger man danskerne, er det advokatens høje timepris, der er årsagen. Det vil Jørgen Koch sammen med to medstiftere nu lave om på. Af Mia Grosen

“Problemet blev klart for mig, da min daværende kærestes mor døde. Hun havde ikke tegnet et testamente, og hvad er det så lige, man stiller op med arven?” spørger Jørgen Koch retorisk. Han gik derefter på gaden og spurgte danskerne for at finde ud af, om det var et generelt problem. Og det var det!

Dyrtbetalte advokater

2000-3000 kr. er det typiske advokatsalær på, hvis man skal have udarbejdet et testamente. Det er åbenbart for dyr en løsning for de fleste danskere. Jørgen Koch har derfor udviklet en online platform, hvor en algoritme sørger for, at de rigtige spørgsmål bliver stillet, og umiddelbart derefter ligger der et juridisk gyldigt testamente klar i din indbakke. En service der koster 650 kr, men det er ikke kun den konkurrencedygtige pris, Jørgen Koch ser som en fordel:

Selvfølgelig har vi været opmærksomme på at imødekomme vores adspurgte respondenter i deres ønske om en lavere pris, men der ligger også en stor fleksibilitet i servicen. Du kan sidde i ro og mag hjemme i sofaen og svare på spørgsmålene, sammen med nogen eller alene, og du kan gøre det af flere gange, uden at der er en dyr timepris, der tikker afsted,” forklarer Jørgen Koch.

Fik lige pludselig travlt med lancering

Jørgen Koch startede allerede med at arbejde på konceptet for tre år siden, men det er ikke uden grund, at SikkerArv lancerer netop nu. Siden serien “Arvingerne” har rullet over tv skærmen på DR1, er der sket en betydelig stigning i danskernes interesse i at få styr på deres testamenter.Jørgen Koch SikkerArv

“Der har været fire gange så mange søgninger på advokater, der specialiserer sig netop i arv, siden serien begyndte. Den interesse skal vi selvfølgelig også udnytte, hvorfor vi har haft ekstra travlt med at få vores produkt på markedet netop nu,” fortæller Jørgen Koch.

Udover den online løsning har firmaet også tilknyttet flere advokater, som deres kunder kan trække på hvis nødvendigt.

Planer om international udvidelse

Firmaet er stiftet af Jørgen Koch, som har en baggrund som tradingchef hos Codan Forsikring, samt Michael Lauritzen og Kristian Kaa, som er henholdsvis systemudvikler og programmør. Jørgen Koch og Michael Lauritzen kender hinanden fra Handelshøjskolen i København, hvor de har læst sammen. De tre har store planer for Sikker Arv:

“Lovgivningen på området er meget lig den danske i både Sverige og Tyskland. Så, så snart vi har lavet en god case i Danmark, planlægger vi derfor at udvide udover landets grænser – det kan meget vel allerede blive i 2015,” fortæller Jørgen Koch.

 

Skriv et svar