Arkiver

Nyheder

Workaway i Marokko

Iværksættercampen Workaway har endnu engang sat rammerne for den ultimative arbejdsoplevelse for eventyrlystne iværksættere. Denne gang gik turen til Marokko. Af Josefine Maria Hansen

Efter to år i Barcelona, skiftede Workaway dette år de spanske rammer ud med Marokkansk idyl i en afsides villa ca. 170 km fra Marrakesh og Agadir. I alt var 23 iværksættere taget afsted: 22 danskere og en enkelt normand. Alle klar til en intensiv uge i iværksætteriets tegn.

Ifølge stifter, Nikolaj Astrup Madsen, var de nye marrokanske omgivelser perfekte til Workaway.

Det ligger afsides, fjernt fra turistede og hektiske områder, og så er det virkelig marokkansk. Det samme er maden, der var en fantastisk smagsoplevelse,” lyder det fra Nikolaj Astrup Madsen.

Intensivt arbejde, sparring og inspirerende oplæg

Målet for Workaway er at give deltagerne mulighed for at få et større netværk blandt andre iværksættere som kan give sparring, hjælpe med at løse problemer og udvide kundekredsen. Forløbet varer 7 dage, hvor der både er tid til eventyr i de smukke omgivelser, intensivt arbejde, snakke, feedback og inspirerende oplæg.

Blandt oplægsholderne var denne gang blandt andre CTO og partner i Debito, Christoffer Baadsgaard, der fortalte om at crowdfunde en fodboldklub, tidligere ansat hos Google, Simon Paag, der fortalte om sine erfaringer med at arbejde hos Google; Patrick Rasmussen, ansvarlig for Online Marketing hos Unisport A/S, der fortalte om big scale online markedsføring hos UniSport, og ikke mindst Erling Løken fra OmegaMedia, der tidligere har lavet biip.no, som han solgte til Egmont og TV2. Han snakkede om at gå fra 0 til millionsalg på 3 år.

Som at møde en masse mennesker du ikke vidste, du kendte i forvejen

Også Dennis Drejer, indehaver af Rito.dk, var blandt oplægsholderne. Han fortalte om at lave succesfuld e-handel hos først Cykelpartner.dk og nu Rito.dk. For ham er det intensive forløb med Workaway en unik mulighed og en oplevelse for livet.Dennis Drejer Rito.dk

“Det fede ved Workaway er, at du bor og lever sammen med 20 iværksættere i 7 hele dage og nætter. Man spiser sammen, arbejder sammen og hygger sig sammen. Man kommer meget hurtigt tættere på, end det er muligt ved et 1-2 dages event i Danmark. Man åbner sig op for hinanden på en helt anden måde. Den bedste måde at forklare det på er ved at sige: Det er som at mødes med en masse mennesker, som du ikke vidste, du kendte i forvejen. Alle klikker bare fra dag ét,” lyder det fra Dennis Drejer.

En udfordring at lave en rejse til Marokko

Selvom omgivelserne var smukke, huset var skønt og deltagerne engagerede og veloplagte, var det alligevel ikke alt, der levede op til forventningerne i Marokko. Trods grundige forberedelser og ekstra sikring med 4 medbragte forbindelser i huset var internetforbindelsen nemlig ikke optimal, hvilket skabte problemer.

10350453_994028917291462_6844209157451700523_nJeg havde en assistent ude flere måneder før, der er sendt udstyr ind fra Europa, og der var i alt lagt 4 forbindelser ind i huset, men alligevel var der store udfordringer. Internet på Workaways lokationer er noget af det, som der er brugt rigtig mange penge på, men denne gang var det bare ikke godt nok,” lyder det fra Nikolaj Astrup Madsen, der har beklaget for alle deltagerne, men stadig håber på at kunne lave flere ture til Marokko.

Stedet er nemlig helt perfekt. Men som det ser ud nu, bliver det nok først om et par år, når der er bedre forbindelser tilgængelige,” siger Nikolaj Astrup Madsen.

Nye destinationer i sigte for de næste ture

I stedet har Nikolaj Astrup Madsen planer om at lade de næste Workaway-ture gå til Spanien og Italien. Og så bliver
der måske mulighed for en vinterudgave, hvor destinationen bliver Asien.

“Der skal også være en vinterversion, så mon ikke der dukker en mulighed op med Thailand til næste vinter?,” lyder det fra Nikolaj Astrup Madsen.

Skriv et svar