Arkiver

Nyheder

Video: Da Zipcar redefinerede ejerskab

Med Zipcar introducerede Robin Chase amerikanerne for konceptet om ikke-ejerskab. Nu vender hun konceptet på hovedet med Buzzcar, som lader dig leje din bil ud til dine naboer og på den måde tjene penge på din ubrugte kapacitet. Se med og lad dig inspirerede. Af Josefine Maria Hansen. 

For ti år siden grundlagde Robin Chase Zipcar i USA, der i dag er det førende delebilsselskab i verden. Nu er hun i gang med at udforske næste trin af delebils-fænomenet: Buzzcar, som er et fransk startup, der lader folk leje deres egne biler til andre. Detaljerne er fascinerende, og den større vision peger i retning af en ny definition af ejerskab og entreprenørskab.

Derfor skal du se denne TED Talk

Hvis det ikke var fordi, Robin Chase var en bevist entreprenør, kunne du se hende som en transport-nørd, en didikeret embedsmand, der konstant forsøger at forbedre computermodeller af landevejstrafikken.

Hvis det ikke var fordi, hun var sådan en miljøbevidst problemløser, kunne du måske forveksle hende med en startup-guru. Case in point: i år 2000 fokuserede Chase sin MIT erhvervsuddannelse på en delebilsordning importeret fra Europa og blev medstifter af Zipcar, der i dag er den største delebils-virksomhed i verden.

Se filmen her:

Skriv et svar