Arkiver

Nyheder

Tre spirende startups modtager “klogt” legat

I dag har foreningen WeLoveStartups uddelt sine første legater. Non-profit foreningen har udvalgt tre lovende startups fra vidt forskellige felter. Af Tina Søndergaard

Efter en lang udvælgelsesprocess, hvor 50 ansøgere blev til 9 finalister, har WeLoveStartups‘ ekspertjury nu udvalgt de tre endelige modtagere af foreningens legat.

Vidt forskellige legatmodtagere

De tre startups, som har modtaget legaterne, arbejder inden for tre vidt forskellige brancher. UniPegma arbejder inden for undervisning med at samle studiebøger på et sted, så de er tilgængelige fra en computer eller tablet.

”Legatet skal gøre os i stand til at hive nogle super kompetente ressourcer ind over projektet for at fremtidssikre og optimere arkitekturen så meget som muligt,” udtaler frontkvinden for Unipegma, Camilla Hessellund Lastein.

En anden legatmodtager DOT er en spilapp, som leger med at kombinere den virtuelle og fysiske verden i deres fangelegsinspirerede spil. Teamet har en ambition om, at spillet kan få børn og unge til at bevæge sig mere.

Sidst er legatet blevet tildelt startuppet FarmBackup, som har udviklet en platform, der faciliterer lokal udlejning af uudnyttet maskinkapacitet i landbruget. Platformen forbinder landmænd eller maskinstationer, som ønsker at udføre landbrugsopgaver med landmænd, som efterspørger specifikke maskiner.

“Legatet fra WeLoveStartups vil fungere som den kritiske startkapital, der muliggør hurtig udvikling og validering. Desuden vil tildeling af en mentor tilføre den fornødne erfaring, der kan hjælpe os til at træffe velovervejede beslutninger i en fase, hvor tingene flytter sig hurtigt,” fortæller Søren Knudsen, CEO og medstifter.

Forening uddeler “kloge penge”

Den nystiftede forening WeLoveStartups er baseret på den såkaldte “pay it forward”-mentalitet, som handler om at give det videre, som man selv har modtaget. For WeLoveStartups kommer dette til udtryk ved at startups, som har vokset sig til etablerede virksomheder, kan sponsorere foreningen, som så giver beløbet videre i form af legater til nye startups.

Der er for øjeblikket 40 ambassadører for foreningen, som bidrager gennem medlemskab eller ved at tilbyde rådgivning, mentorer eller lignende.Sussi Bianco

Vi oplever en ny bevægelse i Danmarks startupmiljø. Den viser sig blandt andet som et stort drive for, og engagement i WeLoveStartups og idéen om ”pay it forward”. Vi ser det hos de etablerede organisationer og virksomheder, der som initiativtagere har valgt at gøre uddeling af legater mulig. Vi har også modtaget et væld af henvendelser fra iværksættermiljøet om at bidrage med frivilligt arbejde ved at blive ambassadør eller mentor,” fortæller en glad Sussi Bianco, som er næstformand i WeLoveStartups.

Foreningen lægger stor vægt på, at legatmodtagerne kan få mest muligt ud af pengene. Derfor er det juryens opgave at vurdere ansøgerne individuelt for at finde ud af, hvor langt virksomhederne er i udviklingen af deres produkt eller service, og hvad legatet skal bruges til.

Det er derfor også forskelligt hvilket beløb, der bliver tildelt legatmodtagerne, da det vil være afhængigt af den individuelle ansøger. Direktør for WeLoveStartups, Jakob Breddam kalder dette for at uddele “kloge penge” som modsætning til eksempelvis crowdfunding, der ellers har vundet stærkt frem i Danmark de seneste år.

Udover legatet får modtagerne også adgang til en kapitalcoach, som skal rådgive virksomhederne om, hvordan de kan rejse yderligere kapital.

1 kommentar

Skriv et svar