Arkiver

BusinessNyhederUngt Tech

Millioninvestering skal redde unge fra fremdriftsreformen

WeLoveStartups-legatmodtageren Unipegma med 22-årige Camilla Hessellund Lastein i spidsen, skifter navn til Lix Technologies og modtager en investering på 3 millioner kroner fra en række business angels. Millionerne vil hun bruge til at redde unge studerende fra fremdriftsreformen.

Det er ingen hemmelighed, at fremdriftsreformen har sat unge studerende under pres på de danske studier. Ikke mindst de studerende, som har en drøm om at drive egen virksomhed ved siden af studiet, er blevet hårdt ramt.

En håndsrækning til Danmarks fremtid
En af de faktorer, der er med til at presse de studerende, er de store udgifter, der som oftest er forbundet med at anskaffe sig de mange tykke studiebøger, der er en del af et studies pensum. Mange studerende bruger adskillige tusinde kroner hvert semester på studiebøger. En udgift som skal presses ind i et allerede stramt SU-budget, der også presses af tårnhøje husleje-priser i studiebyerne.

Mange studerende tager et fritidsjob ved siden af studierne for at kunne dække disse udgifter, men med fremdriftsreformen tvinges de studerende til at fokusere på studiet og bruge mindre tid på studiejobs.

Men lige den udgift, der er forbundet med studiebøgerne, kan Camilla Hessellund Lastein og hendes virksomhed Lix altså være med til at reducere markant.

”Jeg drømmer om at give studerende bedre muligheder. Jeg har jo selv været der. Heldigvis før fremdriftsreformen, men den gør jo så bare, at de i endnu højere grad har behov for bedre vilkår,” forklarer Camilla Hessellund Lastein, der er CEO og stifter af Lix. Hun fortsætter:

”Det er lidt det samme, WeLoveStartups gav os. En opstartshjælp. Og studerende såvel som startups er altså Danmarks fremtid, så burde vi ikke værne mere om dem sammen?”

Læs også: Tre spirende startups modtager klogt legat

Får ros fra investorerne
Lix modtog i april måned et af de første legater fra startup-organisationen WeLoveStartups og har derfra konverteret legat, hårdt arbejde og sammensætning af hold til en investering på 3 millioner danske kroner fra tre danske business angels.

”Vi er glade for, at vi igennem WeLoveStartups har kunnet hjælpe til Lix nu at rejse en millioninvestering. Det er endnu et bevis på, at der kan være stor værdi i at give tidlige projekter en chance og bevis på, at der nogle gange ikke skal så meget til for skabe store resultater,” siger Peter Torstensen, CEO, i investeringsselskabet Symbion, der var med til at udvælge Lix, som en af de første legatmodtagere gennem WeLoveStartups.

Bendt Nolsøe, salgs- og marketingchef i a-kassen DANA stemmer i:

“Vi er meget stolte af at have været med til, at en ung og spirende iværksætter nu får godt med luft under vingerne og kan vækste. Det er et flot stykke benarbejde, der helt sikkert kan være en motivator for andre iværksættere.”

Læs også: Dansk iværksætteri bremses af fremdriftsreformen

Lix er blot uger fra at blive lanceret i betaversion i Danmark, hvorefter den fulde version lanceres i starten af 2016. Lix lancerer med et udvalgt sortiment af bøger på hylderne, og forventer at have en lind strøm af nye bøger på hylderne i løbet af de næste par måneder, så de er klar til forårssemesteret.