Arkiver

NyhederUdland

Shopify anmoder om Børsintroduktion

Canadiske Shopify har for nyligt offentliggjort at have indgivet et F-1-dokument, der angiver, at de vil sælge aktier til det offentlige marked i USA og i Canada. Af Sisse Melsen. 

Hidtil har det været et sløvt år for børsintroduktionerne (IPO), men måske er tingene begyndt at vende, med Etsy.com anmodning om at gå offentlig i sidste måned, og i denne måned har tech virksomheden Shopify.com også anmodet om en børsintroduktion.

Spopify er en hosted webshop løsning til små og mellemstore virksomheder. Shopify er i dag en af de mest udbredte løsninger med mere end 140.000 aktive webshops på verdensplan.
Populariteten er også styrken ved Shopify – udvalget af “tilbehør” er kæmpe og der er mange firmaer der konkurrerer om at udvikle add-ons, hvilket gør at kvalitet og pris hænger sammen.

Selskabet har planer om at rejse op til $ 100 millioner i børsnoteringen og vil listes under forkortelsen “SHOP” på New York Stock Exchange. Sammen med meddelelsen har selskabet afsløret nogle interessante statestikker fra 2014 og dette kvartal i 2015.

I de første tre måneder af 2015 har Shopify haft en omsætning på $ 37.3 millioner, hvoraf det negative udgør $ 45.3 millioner – beregnet efter normale regnskabsmetoder. I forhold til 2014 med et tab på $ 22 millioner ud af en omsætning på $ 105.000 millioner, ser det ud til at omsætningen går i den rigtige retning.

Shopify står overfor at udnytte et marked med 46 millioner købmænd verden over, som har muligheden for at etablere deres lokale butikker online. Det bemærkes endvidere, at selskabets hurtige vækst, måske ikke er bæredygtig i længden.

Kilde: Venturebeat

Skriv et svar