Arkiver

Nyheder

Refurb giver gamle computere nyt liv

Dansk startup sætter fokus på genbrug af IT-udstyr i store virksomheder. De opkøber for eksempel brugte computere, optimerer dem og sælger dem videre med fuld garanti. – Skrevet af Tobias Ehlig

Konceptet er sådan set ret enkelt. Ude i de store virksomheder rundt omkring i Europa står der en masse IT-udstyr, som ikke længere bliver brugt. Disse virksomheder bliver kontaktet, og udstyret købes til en god pris, da virksomhederne alligevel ikke bruger det.

Udstyret bliver så sendt til Danmark, hvor det bliver optimeret og renset, således at det kan sælges videre og stort set fungere som nyt udstyr.

Læs også: Refurb hitter blandt erhvervsfolk og private. 

Virksomheden bag dette koncept hedder Refurb, som i højeste grad har miljøet i fokus. Udfordringen med at få succes med et grønt koncept som dette er ofte, at man ikke får virksomhederne til at bide på, hvis der ikke er en økonomisk gulerod i det – men det har Refurb formået at få ind.

”Vi tilbyder at skaffe virksomhederne af med noget IT-udstyr, som de alligevel ikke bruger, og derfor har vi mulighed for at få det til en rigtig god pris. Og når vores eksperter så har givet udstyret en kærlig hånd, så fungerer det helt problemfrit. For at understrege kvaliteten af udstyret, giver vi altid samme garanti, som hvis udstyret var nyt. Det betyder i sidste ende, at det produkt, vi kan tilbyde vores kunder, er velfungerende IT-udstyr med garanti til en lavere pris,” siger Ulrik Hjul Andersen, Stifter af Refurb ApS.

Succes med TV-reklamer
Refurb er for nylig gået på TV med en række landsdækkende reklamer for at sparke virksomheden op i næste gear.

”Vi har testet TV-reklamer af i 2014, og det har vist sig at være en rigtig god investering for os. Ikke bare har det øget kendskabsgraden til vores service betragteligt, men det har også givet os målbare resultater i form af markant øget salg i dagene hvor det stod på. Det er helt klart noget, vi kommer til at gøre mere brug af i fremtiden,” siger Ulrik Hjul Andersen.

Netbutikker og online services fylder mere og mere i TV-reklameblokkene, og det tyder på, at nethandelen efterhånden er ved at blive moden og kan konkurrere på lige fod med de største danske detailkæder på landsdækkende TV.

Folketinget støtter op om konceptet
Efter at have oplevet vækst de seneste fire år, er Refurb nu oppe på at sende 30-40 computere ud hver eneste dag. Senest har Refurb fået Folketinget som kunde, som for nylig har købt 300 brugte computere, og har lavet aftale om fremtidige leverancer.

”I et koncept som vores er det helt afgørende, at vi formår at levere udstyr af høj kvalitet til vores slutkunder. På den måde opnår vi tillid hos de større virksomheder og offentlige instanser. Derfor har det også været glædeligt at høre fra kunderne, at maskinerne efter længere tids brug stadig fungerer i bedste velgående,” siger Ulrik Hjul Andersen.

Hos kunder som Folketinget såvel som større virksomheder, sker indkøb af computere som regel i meget store partier med nogle års mellemrum. Dels for at få en god rabat og dels for at lette den administrative proces.

I perioderne mellem disse store indkøb er det som regel vanskeligt for kunden at finde nøjagtig samme computermodel at supplere med, når en computer bryder sammen, eller der kommer nye personer til.

Netop her har Refurb fået en position på markedet som supplerende leverandør, da de ofte har netop de professionelle computere, som er et eller to år gamle. En del af aftalen med Folketinget er også, at der er reserveret et større parti af identiske maskiner, som kan bruges til supplering.

Fremtiden hedder Tablets og mobile enheder
Mens markedet for brugt IT-udstyr vokser, er der også en anden tendens, som har stort fokus hos Refurb.

Salget af computere stagnerer nemlig, og det sker som følge af mobile enheder og nye formaters vækst. Ifølge Gartner Inc, der laver teknologisk research, vil salget af mobile enheder stige 8 procent i løbet af 2015. Salget af bærbare computere forventes derimod kun at stige med 1 procent.

Refurb fokuserer derfor i stigende grad på også at kunne tilbyde et stærkt udvalg af tablets og smartphones i de kommende år. Det primære fokus er dog på erhvervskunder, og her oplever Refurb en stabil efterspørgsel på bærbare computere.

Skriv et svar