Arkiver

Nyheder

Føl dig tryg i hjemmet med alarmhjælp.dk

Den lille århusianske virksomhed Alarmhjælp.dk vil sørge for, at alle kan få råd til sikkerhed i hjemmet. Det vil de gøre via en innovativ alarmløsning, der koster langt mindre, end hvad de etablerede alarmselskaber forlanger.

Af Josefine Maria Hansen

Alarmhjælp.dk er en tjeneste, der kombinerer principperne fra Det Kriminalpræventive Råd og Trygfondens velkendte nabohjælp med eksisterende alarmer på markedet. Tjenesten består af en app, der forbinder dit alarmsystem i din bolig med din smartphone, som du kan koble dine naboer, familie og bekendte op til.

Skulle uheldet være ude, vil der således altid være nogen til at komme din bolig til undsætning, når du ikke er hjemme.

Hurtig reaktion
Produktet består af en app samt en onlinetjeneste, der virker som en platform, som forbinder boligejerens alarm med dennes sociale netværk. Det sociale netværk bliver dermed til ’hjælpere’, der via appen svarer på, om de er tilgængelige. Systemet kan så via geopositionering finde den hjælper, som er tættest på.

unnamed (1)“I mange tilfælde kan hjælperen være på plads allerede indenfor få minutter, og det er meget vigtigt ved eksempelvis ildebrand,” forklarer stifteren Søren Aldenryd.

Når hjælperen via appen har meldt sig klar, får vedkommende en checkliste i appen til at håndtere den konkrete situation. Disse checklister er udarbejdet i fællesskab med autoriserede politi- og brandmænd.

Har man installeret IP-kameraer i hjemmet, kan løsningen desuden udnytte disse, således at de automatisk optager billedsekvenser, når alarmen går, som du kan afspille fra appen. Derfor er det slut med at rykke ud til falske alarmer – noget som mange alarmejere har prøvet.

Sikring af boligen skal være tilgængeligt for alle
Et væsentligt element ved udviklingen af produktet var for Søren Aldenryd, at det skulle være billigt, så sikring af hjemmet kunne være tilgængeligt for alle. Det opnåede han blandt andet ved at undgå ting, der ellers koster mest for konkurrenterne.

“Det rigtig smarte ved vores løsning er, at vi eliminerer de traditionelle aktøreres mest omkostningstunge elementer, såsom en bemandet vagtcentral og vægtere, der kører rundt i området,” forklarer Søren Aldenryd.

Med prisen på 29 kroner om månederen ligger alarmhjælp.dk i følge Søren Aldenryd på en tiende del af, hvad traditionelle aktører på markedet forlanger for at overvågning og udrykning ved alarmer.

Fortid hos Forsvaret
Holdet bag alarmhjælp.dk består af stifter Søren Aldenryd, teknisk chef og udvikler Andreas Kristiansen, udvikler Simon Nordved, samt marketingmedarbejderne Mette Vinther og Mikkel Poulsen. De udgør til sammen virksomheden Compelling Software, der leverer mobile løsninger.

Søren Aldenryd har i en længere årrække arbejdet med produktudvikling til Forsvaret og sundhedssektoren hos Systematic i Århus, men havde med tiden sparet så mange ideer op, som han ikke kunne realisere som ansat, at han valgte at springe ud som selvstændig med Compelling Software i foråret 2014.

“Fokus for virksomheden er todelt: dels udvikling af egne produkter, dels at udvikle apps for andre virksomheder. Det første produkt fra firmaet er Alarmhjælp.dk og det næste er indkøbsløsningen “Grosh”, der er på vej ud i beta test,” fortæller Søren Aldenryd.

Siden 8. april i år har man kunne melde sig til tjenesten på Alarmhjælp.dk og hente den tilhørende app på enten Appstore eller Google Play. Tjenesten er gratis de første 30 dage og der er ingen forpligtelser til at fortsætte herefter.

Skriv et svar