Arkiver

FintechNyheder

Snart kan mange flere bruge bitcoins

Coinify er en virksomhed, der faciliterer brugen af den digitale valuta bitcoin. Med et nyt samarbejde er de nu klar til at udbrede bitcoin-betaling endnu mere.

Af Torben Kloster

Bitcoins er en digital valuta, der er udviklet til handler på nettet. Den har endnu ikke gjort sit indtog blandt den brede befolkning i Danmark, men banker efterhånden på døren i flere og flere sammenhænge. Det er blandt andet på grund af virksomheder som Coinify.

Coinify arbejder med at give mennesker muligheden for at handle med bitcoins. For selv om valutaen bygger på en teknologi, der gør den mere pålidelig og sikker end for eksempel at handle med traditionelle kort som MasterCard eller dankortet, har den gængse dansker stadig ikke tillid – og i mange tilfælde heller ikke kendskab – til den imaginære mønt.

”Bitcoin er er en valuta, der er bygget ud fra princippet om, at man ikke stoler på hinanden. Derfor er den underliggende teknologi, den såkaldte blockchain, en meget sikker teknologi,” siger Christian Visti, der er finans- og strategichef hos Coinify.

Læs også: Venturefonden SEED Capital satser på bitcoin

Hos Coinify arbejder de på at udbrede kendskabet og tilliden, og har allerede over 15.000 kunder fordelt over hele verden. I Danmark er det kunder som hungry.dk og spillestedet Pumpehuset i København, der gennem Coinify modtager bitcoins som betaling. Med et nyindgået partnerskab er der dog mulighed for, at bitcoins bliver gjort endnu mere synligt. Tidligere på måneden slog Coinify sig nemlig sammen med Pensopay.

Pensopay faciliterer internetbetaling. Blandt andet gennem de vinduer, der popper op under et onlinekøb, hvor man skal indtaste kortoplysninger og lignende. Med det nye samarbejde kan man nu også betale med bitcoins i mange af disse popup-vinduer. Det vil altså sige, at betalingsvinduer, der er faciliteret af Pensopay, for fremtiden indeholder en bitcoin betalingsmulighed.

Bitcoins er mere sikre
Ifølge Christian Visti fra Coinify peger mange tendenser i dag mod, at bitcoin-betaling bliver en mere brugt løsning i fremtiden.

”Der er stor opmærksomhed i forhold til at beskytte sine kortoplysninger. En bitcoin betaling indeholder ikke den slags oplysninger. Desuden er det også langt sværere at snyde med bitcoins,” siger han.

Christian Visti, finans- og strategichef hos Coinify
Christian Visti, finans- og strategichef hos Coinify

Christian Visti forklarer nemlig, at mange butikker i dag mister penge, fordi folk nemt kan snyde med et kreditkort. Ved køb med kreditkort kan man have op til et års fortrydelsesret, og denne ret misbruges i stigende grad af mange til at fortryde køb, hvis de for eksempel ikke ønskede varen alligevel – med argumentet om, at man ikke selv foretog købet, fordi éns kort eller kortoplysninger var blevet stjålet. Her bliver pengene tilbageført, uden butikken kan gøre indsigelser – en proces, de taber penge på.

Ved bitcoins kan man altid se alle de handler der er foretaget via de forskellige bitcoin adresser, som valutaen er rejst mellem. Derfor kan man ikke snyde og sige, at man ikke selv har foretaget købet, ligesom man ikke kan skabe sine egne bitcoins – det er meget gennemsigtigt, hvem der ejer de enkelte bitcoins.

”Bitcoins er på den måde også en rigtig dårlig ide for kriminelle aktiviteter. Man kan nemlig altid spore en bitcoins rejse, og derved optrevle alle de eventuelt ulovlige handler, der er foretaget med bitcoinen. Så bliver en kriminel aktivitet opdaget, fanger bordet både for køber og sælger,” siger Christian Visti.

Kunderne mærker ikke forskel
Den tekniske sammensætning af bitcoins er en af de ting, der skræmmer mange og dermed mindsker tilliden til valutaen. Men Coinify klarer hele den proces, så man som kunde ikke behøver bryde sit hoved med, hvordan en bitcoin egentlig hænger sammen.

”Vi modtager bitcoins som betaling, og oversætter dem så til almindelig valuta for vores kunder. På den måde mærker kunderne ikke, om der bliver handlet med bitcoins eller almindelige betalingskort, kun at det er billigere og mere sikkert. Vi giver sådan set bare vores kunder muligheden for også at modtage digital valuta – og med Pensopay når vi ud til en langt større række kunder,” siger Christian Visti, der dog endnu ikke vil ud med konkrete, nye kundenavne.

”Vi indgår i øjeblikket mellem 10 og 20 nye aftaler med butikker og webshops, der ønsker vores løsning. Ligeledes har vi henvendelser fra den etablerede finanssektor, der ønsker at indgå direkte partnerskab med os.”

1 kommentar

Skriv et svar