Arkiver

EventsNyheder

Dansk virksomhed kåret til Nordens bedste Startup

Tirsdag aften løb den store finale i Nordic Startup Awards af stablen. Danmark høstede fire af priserne, blandt andet ‘Startup of the Year’.

Af Torben Kloster

Helsinki dannede tirsdag aften rammerne for den endelige, nordiske finale i Nordic Startup Awards 2015. I alt 11 priser skulle uddeles, og fire af dem gik til Danmark.

En af de mest prestigefyldte priser, ‘Startup of the Year’, gik til social media management-platformen Falcon Social. Medstifter og adm. direktør i Falcon Social, Ulrik Bo Larsen, siger følgende om prismodtagelsen:

“Det er en fantastisk anerkendelse at vinde Nordic Startup Awards, fordi juryen består af folk med dyb indsigt i vilkårene for startups. Vi kæmper dagligt mod store konkurrenter i udlandet, og vi kan mærke, at vores kunder opfatter det meget positivt, at vi kommer fra et skandinavisk land.”

Falcon Social havde en vækst i de løbende abonnementsindtægter på 443 procent i 2014 efter en vækst på 640 procent i 2013. I marts 2015 fik Falcon Social en investering på knap 112 millioner kroner.

Øjne til de blinde, Spotify for bøger og en journalist
Der var også danske farver at finde ved andre kategorier. Appen Be My Eyes fik prisen som ‘Best Social Entrepreneurial Tech Startup’. Be My Eyes er en app, der forbinder blinde med mennesker, der har synet intakt. Gennem appen og kameraet i en Iphone, kan man som seende låne sine øjne til de blinde.

En enkelt af priserne til Nordic Startup Awards bliver ikke uddelt på baggrund af en juryafgørelse. Der er tale om ‘Peoples Choice Award’, som i år gik til danske Unipegma. Unipegma er en portal, der samler alle lærebøger ét sted – i elektronisk form. En slags Spotify for lærebøger.

Den sidste pris, der havnede på dansk jord, var ‘Startup Journalist of the Year’. Den gik til Neil Murray, der står bag sitet The Nordic Web, som producerer indhold fra det nordiske startup-miljø.

Danmark hentede altså fire ud af 11 priser. De resterende priser fordelte sig således:

Founder of the Year: Kristo Ovasko (Finland)
Developer Hero: Martina Elm (Sverige)
Best Accelerator Program: Startup Reykjavik (Island)
Best Office Space: Mesh (Norge)
Best Bootstrapped: Dirtybit (Norge)
Best Professional Investor: Creandum (Sverige)
Best Newcomer: Smartly.io (Finland)

Skriv et svar