Arkiver

EventsNyheder

1,2 millioner EU-kroner til open data-startups

Accelerator-programmet Finodex tilbyder op til 1,2 millioner kroner til startups, der arbejder med open data. Man kan søge frem til den 17. juni.

Af Torben Kloster

En del af den data, vi deler på internettet, er privat. Men mere og mere bliver offentligt tilgængeligt – dataene blive mere åbne.

Det er netop virksomheder, der arbejder med åben data, som nu har mulighed for at hente penge fra Finodex. Finodex står for Future Internet Open Data Expansion, og de står bag acceleratorprogrammet Fiware Accelerator Programme. Herigennem kan web-iværksættere, startups eller små og mellemstore virksomheder, der arbejder med åben data, blive finansieret.

Op til 170.000 euro, svarende til godt 1,2 millioner kroner, er på spil for hver virksomhed eller iværksætter. Det ene kriterium er som sagt, at man arbejder med åben data. Det betyder altså, at den service, man som virksomhed tilbyder, skal være gratis at bruge, delbar og kunne bruges i en hvilken som helst sammenhæng.

Det andet kriterium, man skal opfylde for at komme i betragtning til pengene, er, at man skal bruge en service fra Fiware Lab i sin IT-opbygning. Fiware Lab tilbyder cloud-tjenester indenfor ”big data”-administration, sikkerhed og en række andre områder.

Er klar med rådgivning til ansøgere
I videoen herunder kan du se og høre lidt nærmere om, hvad der skal til, for at komme i betragtning til pengene. Selve ansøgningen til acceleratorprogrammet kan du finde her.

Kim Balle, der er grundlægger og adm. direktør i Nordic Startup Awards, er en del af initiativet omkring acceleratorprogrammet. Han står til rådighed for spørgsmål (via LinkedIn) fra nordiske interesserede – han understreger dog, at han ikke skriver ansøgninger for folk.

Acceleratorprogrammet fra Finodex er et EU-initiativ. Første runde af programmet blev lukket i december 2014, og her blev 50 ud af 196 ansøgere finansieret med mellem 10.000 og 170.000 euro.

Skriv et svar