Arkiver

Nyheder

Ny på Indiegogo: Test din sædkvalitet derhjemme

MotilityCount er klar til at gå på markedet med en sædtest, som mænd kan tage hjemme hos sig selv. Virksomheden startede i mandags en crowdfunding-kampagne på Indiegogo.

Af Torben Kloster

At skulle afgive en sædtest på kommando på en klinik kan være en lidt ubehagelig oplevelse for mænd. Derfor forsøger virksomheden MotilityCount nu at gøre det at teste sin sæd mere bekvemmeligt. De har udviklet SwimCount, som netop er blevet CE-godkendt, hvilket betyder, at produktet opfylder de væsentligste krav og direktiver i EU. Derfor er SwimCount nu klar til salg i Europa.

Ny test er mere præcis
Der findes flere sædtests til hjemmebrug i forvejen, og de er blevet kritiseret for at være for upræcise, blandt andet fordi de kun tager højde for antallet af sædceller. Der er nemlig mange flere vigtige parametre at måle på. Et af dem er, hvor levende sædcellerne rent faktisk er, og det er her, SwimCount differentierer sig fra de eksisterende hjemmetests på markedet. Den måler nemlig også, hvor mange sædceller der er i stand til at svømme.

Fertilitet falder med alderen, og hvis man har problemer med sædkvaliteten, er det vigtigt at få behandling så hurtigt som muligt. Her kan SwimCount være det skub, som mænd har brug for at få.

”Alt for mange par med fertilitetsproblemer venter med at få undersøgt, hvorfor de ikke bliver gravide. Men tidsfaktoren er en meget vigtig faktor i behandling af barnløshed. Derfor er det vigtigt at opsøge behandling så tidligt som muligt. SwimCount giver hurtigt vished om mandens sædkvalitet, og dermed skyder man genvej mod den rigtige behandling i stedet for at ”se tiden an” alt for længe,” siger Jacob Møllenbach, der er adm. direktør i MotilityCount, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer også, at SwimCount ikke skal ses som en konkurrent til det at tage en sædtest på en fertilitetsklinik. Den er nærmere et supplement, som kan give mænd skubbet til at undersøge deres sædkvalitet og derfor starte en eventuel behandling tidligere.

Kampagne på Indiegogo
SwimCount startede i mandags en kampagne på crowdfunding-sitet Indiegogo.com. Målet er at indsamle 25.000 amerikanske dollars, svarende til lidt over 165.000 kroner. I løbet af de første par dage har SwimCount allerede hentet 13 procent af det ønskede beløb.

Du kan tjekke kampagnesiden her, hvor man blandt andet kan høre stifter Steen Lauren fortælle om fordelen ved at kunne lave sædtests i hjemmet. Steen Lauren ejer selv en fertilitetsklinik og har mange års erfaring med fertilitetstests.

Ifølge MotilityCount har SwimCount en svarsikkerhed på cirka 95 procent. Tal viser, at op mod en femtedel af alle mænd har nedsat sædkvalitet og derfor problemer med at få børn. I 2014 udførtes der i Danmark 12.953 behandlinger med assisteret reproduktion (IVF-behandling) og 13.617 inseminationsbehandlinger.

I videoen herunder kan du se en lille introduktion til SwimCount, samt hvordan sædtesten virker.

Skriv et svar