Arkiver

De små aktuelleEventsNyheder

Finalisterne til årets Guldæg er fundet

De danske deltagere i årets Guldæg-konkurrence er fundet. De fire startups kæmper nu om at gå videre til den internationale Start Tel Aviv konkurrence.

Finalisterne i årets Guldæg-konkurrence er nu blevet fundet bland de mange ansøgere. Ansøgerfeltet var i år så stærkt at juryen havde svært ved at udvælge kun 3 finalister. Derfor besluttede de ekstraordinært at udvide finalefeltet til 4 startups. De heldige startups er: Macellum, Debito, DonkeyRepublic og YoooWe. De skal nu overbevise juryen om at de er det startup, som fortjener at gå videre til den internationale konkurrence i Tel Aviv senere på året.

Her får du en kort introduktion til årets finalister.

YoooWe
YoooWe er en global online peer to peer og business to consumer surf-, ski- og boarding platform for gear udlejning, undervisning og guidede ture. YoooWe giver surfere, skiere og boardere en let måde at skabe ekstra indkomst samtidig med at give resten af communitiet lettere adgang til udstyr og undervisning i hele verden.

Læs mere om Yooowe her: Julis 5 friske fra indbakken

Donkey Republic
Donkey Republic er en global delecykel-service, der kan beskrives som en skandinavisk udgave af Car2go. Visionen er at sprede cykler til både store og små byer i hele verden, drevet af brugerbetaling og uden behov for store kommunale samarbejder. Ved hjælp af Donkey Republics egen smart-lock, vil de give pendlere, byboere og turister adgang til dele-cykler, eller Donkeys, som de selv kalder dem, via et tryk på deres telefon.

Læs mere om Donkey Republic her: Donkey Republic introducerer ny delecykel-service

Debito
Dansk Erhverv skønner, at det danske erhvervsliv hvert år går glip af mere end 30 milliarder kroner i ubetalt omsætning. En essentiel del af problemet er, at inkasso er uoverskueligt og omkostningstungt for mange små- og mellemstore virksomheder.

I dag findes der to muligheder: Advokat eller inkassobureau. Inkasso hos advokaten er dyrt, mens inkasso hos inkassobureauet ofte er betinget af høje startomkostninger og et krav på et minimum antal sager. Desværre kan mange små og mellemstore virksomheder ikke leve op til det minimumskrav om antal sager.

Debito samler sagerne og udnytter den frie kapacitet hos inkassobureauerne, og lader administrationen og kontakten foregå gennem Debito – mens selve inkassoen foregå hos Nordens største inkassobureau: Lindorff. Det sparer inkassobureauet for administrationen og kontakten til kunderne – og dermed bortfalder kravet om minimum antal sager.

Debito forsøger at give små- og mellemstore virksomheder mulighed for at udnytte inkassobureauernes lave priser og effektive arbejdsgange – uden at skulle have et minimum af sager.

Macellum
Macellum er en platform, der hjælper erhvervsfiskere med at få en højere pris for deres fangst. Dette gøres ved at sammenholde indtastede fangster i deres logsystem med faktiske auktionspriser. Det står så frit for, for fiskeren at vælge hvilken havn, han går ind i, for at sælge sin fangst.

Ydermere tager systemet højde for brændstofomkostninger, havneafgifter og lignende, så den enkelte fisker står med et reelt bud på hans netto-indtjening.

 

“På nuværende tidspunkt sejler hele den europæiske fiskeflåde i blinde, og sælger oftest fisken i hjemhavnen, da det er sådan, ‘man altid har gjort’. Det er det vi gerne vil lave om på,” fortæller Rasmus L. Christensen, fiskersøn og stifter af Macellum.

Vinderen flyves til Tel Aviv
Den 18. august udvælges vinderen af Guldæg 2015 af en jury bestående af nogle af Danmarks mest succesfulde iværksættere, som Lars Seier Christensen,CEO for Saxo Bank, Morten Wagner, CEO og stifter af Freeway, Tommy Ahlers, stifter af Podio, Anette Nørgaard, Developer Evangelist for Microsoft Danmark, Sussi Bianco, CEO for SussiBianco.dk og Claus Skovhus, redaktør for Berlingske Business Magasin.

Vinderen af iværksætterkonkurrencen kan se frem til en rejse til innovationsbyen Tel Aviv og vende hjem med værdifuld viden og kontakter, som kan gøre vinderprojektet til Danmarks næste guldæg.

Start Tel Aviv er en international konkurrence, hvor iværksættere fra 23 lande i Asien, Europa og Syd- og Mellemamerika konkurrerer om muligheden for at deltage på en 5-dages iværksætter-bootcamp i Israel sammen med 23 inspirerende iværksættere fra hele verden med adgang til et program spækket med lærerige workshops og foredrag.

 

image017 (1)

Skriv et svar