Arkiver

HardwareNyhederSoftware

Software og hardware marked i flot vækst

Sommeren byder fortsat på gode nyheder for danske IT-virksomheder. IT-virksomheder har ellers måttet tåle relativt mange konkurser hen over året, men antallet af konkurser faldt til bare fire i juli 2015, hvor der sidste år var 16. Nu viser IDC nye tal om en vækst i IT branchen, hvor især softwaremarkedet med vækstrater på 5-6 procent har speederen i bund.

En af de brancher, der slap godt gennem sommeren var Information og Kommunikation. Branchen omfatter IT-virksomheder, der ellers har måttet tåle relativt mange konkurser hen over året. Fra 23 konkurser i juni, faldt antallet til bare fire i juli 2015, hvor der sidste år var 16.

Nu viser IDC nye tal om en vækst i IT branchen, hvor især softwaremarkedet med vækstrater på 5-6 procent har speederen i bund.

Læs også: IT-virksomheder klarer sig godt – færre konkurser denne sommer

”Vi forventer, at omsætningen på udvikling og salg af software vil stige ganske markant, da erhvervslivet er ved at komme tilbage i vækstsporet og derfor vil øge digitaliseringen af deres forretning,” siger Birgitte Hass, der trådte ind som adm. direktør i IT-Branchen for knap et år siden. IT Branchen har seks agendaer i 2015, hvoraf digitalisering af erhvervslivet er en.

Særligt B2B software er i vækst

Det er især indenfor samarbejdsværktøjer, fildeling og cloud-løsninger, at software branchen er i vækst. Det gælder altså services som eksempelvis danske Rushfiles, der leverer en cloudbaseret fildeling til erhverv, eller Templafy, der har udviklet et template management system til større virksomheder.

”For virksomhederne handler det ikke længere kun om at få digitaliseret økonomi- eller produktionssystemerne, men i høj grad om at effektivisere og bruge den interne viden bedre. Derfor vil vi se ganske store investeringer i værktøjer, der gør det lettere at dele dokumenter og viden på tværs af landegrænser i de enkelte virksomheder,” udtaler Birgitte Hass.

Læs også: Rushfiles sikrer investering på 19 millioner DKK

Enterprise software er noget, som det danske startupmiljø er særligt kendt for med både kundeservice platformen Zendesk, der blev børsnoteret i New York i 2014 og CRM systemet Podio, der blev opkøbt af Citrix i 2013. Det er også danske software virksomheder som Templafy, Rushfiles og Cylindo, der henter større investeringsrunder og spås gode chancer på det globale B2B marked.

IDC forventer en fordobling af væksten på softwaremarkedet i 2015 i forhold til 2014.

Hardware har medvind

Det er  dog ikke kun software, der mærker en stigning. Hardwaremarkedet steg ganske kraftigt i 2014, og IDC forklarer, at det skyldtes en høj vækst i pc-markedet da Windows XP blev udfaset, og mange virksomheder derfor opgraderede deres eksisterende hardware.

”Vi tror, at der kommer negativ vækst på hardwaremarkedet de næste år, da der ikke er det store nysalg i smartphones, pc’er eller tablets. Hardwaremarked vil hovedsageligt være drevet af erstatningssalg, hvor gammelt udstyr erstattes af nyt, hvilket ikke trækker væksten,” siger Anders Elbak, Research Manager i IDC.

Læs også: 3D printere og veludviklet software baner vejen for hardware

Der var også flere private og offentlige initiativer direkte rettet mod hardware i 2014. Hardware-acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge blev søsat sommeren 2014 og kulminerede i et åbent hus arrangement, hvor hardware virksomhederne blev præsenteret af Scion DTU direktør, Steen Donner. Uanset hvad acceleratorprogrammet bringer af succesfulde eller fejlsslagne hardware-virksomheder, så har ScionDTU sammen med Industriens Fond sat hardware på programmet, og både private virksomheder og danske universiteter vil lege med.

Hardware virksomhederne arbejder med noget, som de gerne vil bakke op om, fordi det er teknologi, “som man kan tage og føle på,” som Industriens Fond har udtalt om deres engagement i acceleratoren. Sidste år deltog Rokoko med deres animotionsteknologi og interaktive dragt, og Future Electrics med målet om at udvikle det, der skal blive verdens hurtigste elektriske motorcykel med en acceleration fra 0-100 km/t på 2,5 sekund og en topfart på 355 km/t.

Læs også: Danish Tech Challenge har fundet sit nye hardware kuld

De 20 nye teams starter op i disse dage, hvor de flytter ind i kontorfaciliteterne på ScionDTU i Kgs. Lyngby, hvor de skal videreudvikle deres hardware startups over fire måneders intensivt program. I januar 2016 vil der igen være fundet en vinder, der vinder pengepræmien på en halv million.

IDC forventer en samlet omsætning for it-branchen på omkring 90 mia. kr. i år.

1 kommentar

Skriv et svar