Arkiver

BusinessHardwareNyheder

Danish Tech Challenge har fundet sit nye hardware kuld

Det er anden gang, at Scion DTU og Industriens Fond bakker op om den første danske hardware accelerator, Danish Tech Challenge, der kårede vinderen Nordic Power Converters med 500.000 kr. i januar måned – sammen med Kronprinsen. Hardware er hot, og de 20 nye teams skal nu imponere med blandt andet en robot, en spiral til mænd og en ny energikilde.

Af Pia Ella Elmegård

Danish Tech Challenge er det første og eneste danske accelerator-program, der fokuserer på hardware startups. De tilbyder kontorfaciliteter, adgang til prototype-værksted, rådgivere og et netværk af andre hardware startups over fire måneder – og en grand prize på 500.000 danske kroner.

En vinder blev en halv million rigere

Efter en succesfuld første omgang i efteråret 2014, hvor næsten 20 teams kom igennem programmets fire måneder stod Nordic Power Converters på podies førsteplads og var en halv million rigere.

Nordic Power Converters (NPC) har udviklet en strømforsyning til moderne LED-lys, der mindsker størrelsen og materialeforbruget med op mod 80 procent og forlænger lysets levetid 2-5 gange. Det løser et væsentligt problem, idet strømforsyningen er den typiske begrænsning for levetiden af LED-produkter.Nordic Power Converters NPC

Læs også: DTC-vinderne vil skabe brugerdreven innovation

Af andre hardware startups der deltog i sidste års kuld, var Rokoko med deres animotion, og Future Electrics med målet om at udvikle det, der skal blive verdens hurtigste elektriske motorcykel med en acceleration fra 0-100 km/t på 2,5 sekund og en topfart på 355 km/t.

Hardware der løser rigtige problemer

Sidste år deltog Cortrium med deres måleinstrument, C3, som patienter over hele verden kan sætte fast på brystet til måling og overvågning af de 5 vitale parametre, såsom puls og respirationsfrekvens, via en smartphone app. Idéen er rettet mod lægerne og apparatet formår, som det eneste i verden, at samle alle data i ét device. Teamet bag Eupry havde udviklet et monitoreringsværktøj, der holder øje med, om vacciner opbevares korrekt for at undgå det massive spild, der desværre er nu.

Læs også: Tysk health-care gigant udvælger danske Cortrium til vækstprogram

I år kan vi afsløre nogle af de udvalgte teams, der arbejder med alt fra kroniske fodsår til nye energikilder.

RanMa_SirenKroniske fodsår er ikke kun ubehagelige, men også invaliderende, og et team fra Danish Tech Challenge har besluttet sig for at afhjælpe den kroniske lidelse, som især diabetikere og overvægtige personer lider under. Det er et iværksætterteam med erfaring, med medstifter og CEO Ran Ma, der tidligere har været CMO i Volt og Simon Kamronn, der var involveret i Cortrium teamet under deres deltagelse i Danish Tech Challenge i efteråret.

Der er også et par spin outs fra DTU. Forskeren Fridolin Okkels har opfundet en teknologi, der kan kontrollere flydeegenskaber i realtid, noget der ikke kan lade sig gøre i dag. Teknologien fra Fluidan er relevant for alt fra mejerier til maling og lak producenter eller personlig pleje.

JakobAndersen_MASH_DTU_DTCOgså MASH Biotech er et projekt, der er opstået inden for DTU’s egne vægge. Stifter og CEO Jakob Andersen er underviser på DTU – blandt andet i entrepreneurship, og med MASH vil teamet finde en ny anvendelse for slam fra spildevandsanlæg. I dag bliver slam deponeret, men Jakob Andersen vil omdanne slam til olie, der kan brændes af på kraftvarmeværk og skabe elektricitet og varme.

De 20 nye teams starter i midten af august og flytter ind i kontorfaciliteterne på ScionDTU i Kgs. Lyngby, hvor de skal videreudvikle deres hardware startups over fire måneders intensivt program. I januar 2016 vil der igen være fundet en vinder, der bliver en halv million rigere, og vi kommer til at følge holdene tæt.

Læs også: Hardware vs. Software – kan der bygges bro over kløften?

Se mere om sidste års deltagere her.