Arkiver

BusinessNyhederSoftware

SEED Capital investerer millionbeløb i dansk plug-in til Photoshop

SEED Capital har netop investeret et millionbeløb i det danske ‘machine learning’-startup CloudCutout, der har udviklet et plug-in til Photoshop, som automatisk fjerner baggrunden fra billeder – hurtigere, billigere og i bedre kvalitet end konkurrenterne. 

CloudCutout er en dansk startup grundlagt af ph.d. i ‘machine learning’, Toke Jansen og grafiker Henrik Paltoft, der har mere end 20 års erfaring inden for den grafiske branche.

Grundstenene i CloudCutouts software bygger på Toke Jansens forskning og er en lidt forsimplet algoritme, som kan fritlægge billeder automatisk. En teknologi der har eksisteret på markedet i noget tid, men som CloudCutout har formået at optimere så fritlægningen gøres hurtigere, billigere og i bedre kvalitet end hidtil set.

Om baggrunden for investeringen siger Investment Manager og ansvarlig for investeringen i SEED Capital, Helle Uth:

“I SEED Capital har vi længe fulgt udviklingen inden for ‘machine learning’ og synes, det er et interessant område at investere i. I CloudCutout fandt vi et interessant eksempel, hvor algoritmen var klar til at blive appliceret kommercielt på et attraktivt marked”, siger hun og fortsætter:

“Og så ser vi et unikt team i Toke og Henrik. Toke er et af Danmarks skarpeste hoveder inden for ‘machine learning’ og neurale netværk, og Henrik har et dybt branchekendskab i den grafiske industri. Så på den måde komplementerer de hinanden rigtig godt. Derudover kommer Henrik med mere end 100.000 allerede fritlagte billeder, som CloudCutouts algoritme kan bruge som træningsdata, og dette er unikt og meget vigtigt, når man skal bygge en sådan model”.

Desuden er det lykkedes virksomheden at tiltrække særdeles relevant erfaring på international forretningsudvikling, hvilket ifølge Helle Uth også har været en væsentlig faktor.

Læs også: Remove The Background udvider og bliver til Pixelz

Fritlægning på få sekunder
Fritlægning af ‘pack shots’ er en kæmpe industri. Tusindvis af billeder bliver dagligt manuelt fritlagt af billig arbejdskraft i Bangladesh, Vietnam eller Kina, hvor grafikere anvender Adobe Photoshop til at fritlægge billeder.

I dag tager en manuel fritlægning af et billede alt imellem 2-30 minutter. Til sammenligning kan CloudCutout’s løsning fritlægge denne type billeder på blot få sekunder.

Lancering til efteråret
Til efteråret vil CloudCutout lancere deres Adobe Photoshop plug-in, som i første omgang gør brugere i stand til at fjerne en ensartet baggrund med blot et enkelt klik.

Skriv et svar