Arkiver

Coworking spacesNyheder

Culture Workspace: Vi vil ikke kun være størst på kvadratmeter

Culture Workspace er navnet på Aarhus´ nye ambitiøse iværksætterby, som har fået adresse i centrum af Aarhus. Mere end 70 iværksættere er allerede flyttet ind, og snart åbner de op for yderligere 3000 kvm, så flere iværksættere kan få adresse i den nye og ambitiøse iværksætterby.

Betragter vi den stigende interesse for iværksætteri og startups disse dage, og at flere og flere unge iværksættere søger co-working faciliteter i Aarhus og andre jyske byer, giver det god mening at Culture Workspace er blevet en realitet.

Indtil videre er ca. 30 iværksættervirksomheder flyttet fra midlertidige lokaler i Ceres-byen til lokalerne i Valdemarsgade.

Hvem er Culture Workspace? Adrian Matthew Fey
Adrian Matthew Fey og teamet fra Culture Works agerer primus motor for det nye kontorfællesskab, og er også det team som for fire måneder siden indgik et samarbejde med Aarhus Kommune, om at bruge kommunens tomme administrationsbygning i Valdemarsgade til at skabe rammerne for nye og etablerede iværksættere.

“Culture Workspace er et centralt og energisk samlingspunkt for ambitiøse iværksættere og startups, der ønsker at være en del af startup-scenen og med en unik bottom-up-platform skabt af og for iværksætterne,” fortæller Adrian Matthew Fey, Co-founder af Culture Works”

Den centrale adresse, bygningens kapacitet og de høje ambitioner giver Culture Workspace de essentielle forudsætninger, for på sigt, at skabe Danmarks største co-working space. Iværksætterbyen er 4000 kvm, og er derfor det hidtil største kontorfællesskab i Danmark målt på kvadratmeter – ser vi derimod på cvr-numre er der lidt vej endnu.

”Altså det vildeste overhovedet ville jo være at samle over 100 cvr-numre under et centralt tag midt i Aarhus. Hermed ville Culture Workspace både være det største kontorfællesskab målt på kvm. og registrerede cvr-numre, men endnu vigtigere bliver det også stedet, der binder startup-scenen i Aarhus og Jylland endnu tættere sammen for fælles udvikling og vækst. En sådan positiv ‘clustering’ oplevede vi i sidste projekt i CeresByen/Startup City, og med en endnu mere attraktiv beliggenhed, billig husleje og raketfyrig startup-ånd er det bestemt ikke en umulig mission,” Adrian Matthew Fey.

Co-working spaces er kommet for at blive
Ud over WiFi, mødelokaler, køkken, kantine og pep-talk områder; tilbyder kontorfællesskabet i alt sin enkelthed også, at nye virksomheder får mulighed for at gnide albuer med andre i deres verden.

“Jeg oplever Culture Workspace, som det sted i byen hvor flest forskellige slags virksomheder sidder sammen: off-line, online, Apps, tekstforfattere, medier, børnefilm og jeg kunne blive ved. Og alle taler sammen, siger hej om morgenen og drikker øl i fredagsbaren sammen. Det er helt unikt at have adgang til så mange interessante mennesker hver dag. Min virksomhed ville blive ringere af ikke at møde folk, og lære af dem,” fortæller Anders Günzel Jensen fra klarparatfirma.com.

Culture Works teamet arbejder målrettet mod visionen om at skabe Danmarks bedste og største iværksætterby, og de forventer pr. 1 oktober 2015, at åbne op for næste etage på 1600 kvm, så nye ambitiøse iværksættere kan flytte ind.

”Nu har vi overstået indflytningsfasen, og workspace-platformen er derfor klar i sin ‘beta-ham’ med fuldt møblerede, dekorerede og funktionelle fællesarealer -plus et proff-bordtennisbord, som vi altid gerne tager en seriøs ping pong-dyst over. Næste fase er at skabe mere liv i og udenfor huset, så en officiel reception, den kreative fredagsbar “Drunk Creatives”, Hackatons, Creative Mornings, Aarhus Appetizer og andre begivenheder er allerede sat i kalenderen,” afslutter Adrian Matthew Fey.

Blandt de nuværende virksomheder i Culture Workspace er: Godownsize, Apptitude, Vokseværk, ByMarika, okmonkey, meganørd og mange flere.

1 kommentar

Skriv et svar