Arkiver

BusinessHardwareMedtechNyhederRobotUngt Tech

Sådan opfinder TubusOne en digital finger

TubusOne er et hjælpemiddel til handicappede med bevægelseshandicap i arme og hænder. Det fungerer sådan, at TubusOne placeres i munden, og lufttrykket derfra aktiverer en funktion, der virker som en forlænget digital finger. TubusOne er en intuitiv low-tech opfindelse, som kan give en hjælpende hånd i den digitale verden.

Den digitale forlængede finger kan bruges på tablets eller smartphones, så bevægelseshandicappede kan navigere rundt på touchskærme på lige vilkår med dem, der kan bruge deres hænder på normal vis. TubusOne fungerer uden tilknyttet software, men blot ved af et stempel, som styres via af brugerens lufttryk i munden.

Fra idé til produkt
De to founders af TubusOne,  Asbjørn Eliasen og Lizanne Svane mødte Kristian, som var lam fra halsen og ned. Et af Kristians helt store behov var at kommunikere med venner og familie på sin iPad.

“Samme nat gik jeg hjem og tænkte, at der simpelthen måtte være en simpel løsning på Kristians problem. Det blev til en søvnløs nat, men allerede næste morgen havde jeg idéen til TubusOne”, forklarer Asbjørn, og Lizanne tilføjer:

“Det er faktisk en typisk Asbjørn-ting: står op om natten og slipper ikke sine tanker, før brikkerne falder på plads.”

Alle tablets er designet til en finger, men med TubusOne kan Kristian nemt skrive mails, tjekke sin netbank og sociale medier, trods sit bevægelseshandicap.

To er det perfekte antal
Teamet bag TubusOne består af et tæt og vedholdende makkerpar, Asbjørn og Lizanne.

“Vi laver et produkt, som skal hjælpe andre mennesker, og det skal anerkendes. Asbjørn og jeg deler den samme passion og motivation,” forklarer Lizanne.

Det er altid de to, som tager den sidste beslutning sammen. 

Asbjørn Eliasen er industriel designer, og er nu igang med at tage endnu en bachelor i Maskiner og Produktion, men har til fordel for TubusOne sat studierne på pause. Lizanne Svane har været vidt omkring og er en erfaren kvinde på iværksætterfronten. Senest har hun afsluttet en kandidat i Entrepreneurial Engineering, hvorfra hun har et bredt kendskab til opstart af virksomheder.

Måtte forny pitch hver dag
TubusOne har deltaget i University Startup World Cup, som løb af stablen i København i sidste uge med et tætpakket program.

“Vi har lært så meget, at vi hver aften har måtte notere hvilke råd, erfaringer og kontakter vi har fået,” siger Lizanne. Et tydeligt billede på TubusOne’s progressive udvikling over den seneste uge er resultatet af deres pitches, som de har måtte forny løbende fra dag til dag.

Co-creation med bevægelseshandicappede
TubusOne er i sin testfase blevet mange oplevelser rigere. Alle brugerorienterede udfordringer, som teamet har stødt på undervejs, er de igang med at bearbejde, for at opnå en endnu bedre brugeroplevelse. TubusOne er udviklet som et ‘co-creation’-projekt, hvor de bevægelseshandicappede har interageret med produktet, for at Asbjørn og Lizanne har kunne kortlægge deres specifikke behov.

Skarp strategi på mandag
TubusOne er endnu ikke sat i produktion, men det er et af de næste store skridt.

“Vi har en skarp strategi, for hvad der skal ske fra på mandag, og sådan er det altid,” siger Lizanne.

Bag TubusOne står et kompetent og erfarent Advisory Board bestående af Mads Mikkelsen, tidligere COO hos Endomondo og Ole Kragh Møller, som er patent agent.

Asbjørn og Lizanne vandt kategorien: Social Entrepreneurship, som de stillede op i med TubusOne til University Startup World Cup 2015.

8

2 kommentarer

Skriv et svar