Arkiver

IværksætterlivNyhederRobot

Den nye UR3-robotarm øger produktionen og sparer industrien penge og tid

Den lille nye robotarm UR3 er den tredje i rækken fra det nu amerikansk ejede firma Universal Robots. De små robotarme UR5, UR10 og senest UR3 arbejder side om side med medarbejdere og gør op med den traditionelle tankegang.

De små robotarme og senest UR3 bryder med den traditionelle tankegang om, at industrirobotter hegnes ind. Den lille smarte robotarm UR3 er let at montere på arbejdsbordet, der gør det muligt for medarbejder og robot at arbejde tæt sammen i produktionen.

Robotarme styrker konkurrenceevnen
Industriens krav om mass customization bliver nu langt nemmere at indfri for også mindre produktionsvirksomheder med anvendelsen af UR3. Virksomhederne kan levere større ordrer med kortere tidsfrist pga. flere ressourcer i form af de små robotarme. Det betyder at dele af produktionen, der før var placeret i udlandet, kan hentes hjem og produceres lokalt.

Også øget produktkvalitet, kortere leveringstid, mere rentabel produktion, sundere arbejdsmiljø samt vækst og jobskabelse er nogle af de store fordele, som aftagere på markedet beretter om ved brugen af UR3.

UR3 sælger med lynets hast
Den lille UR3 er voldsomt populær i industrien og har på blot 5 måneder efter den kom på markedet, solgt ligeså godt som UR5-robotten, der kom på markedet i 2009. Især det amerikanske og asiatiske industri har opkøbt den nye robotarm.

En af hovedårsagerne, til at UR3 er så populær, er, at den løser en af de helt store udfordringer med begrænset produktionsareal hos SMV’er pga. robottens lille størrelse.

”Produktionsarealet er begrænset hos mange producenter, og derfor har det været vanskeligt for dem at finde plads nok til at automatisere med traditionelle, pladskrævende robotter. Den udfordring kan UR3 robotten være med til at løse, fordi den kræver meget lidt plads, og den kan monteres på selve arbejdsbordet og arbejde skulder ved skulder med de ansatte,” udtaler Niklas Trangbæk, Area Sales Manager i Universal Robots i en pressemeddelelse.

Det smarte ved den lille robotarm UR3 er, at den kan bruges til ensidige gentagne opgaver såsom skruning og andre montageopgaver.

Sikkerheden for medarbejderne ved brug af UR3
Universal Robots har også tænkt på medarbejdernes sikkerhed ved brugen af UR3. Den lille robotarm har 15 justerbare sikkerhedsindstillinger, der sikrer, at kraften ved kontakt med medarbejderen begrænses.

Universal Robots blev opkøbt af det amerikanske firma Teradyne i juni 2015. Ledelse, hovedkontor, produktion og udvikling forbliver i Danmark.

Bordrobotten UR3 er kåret som en trestjernet Danmarksnyhed på hi 2015 i MCH Messecenter Herning.

Læs også: Dansk robot rulles ud på verdensmarkedet

Skriv et svar