Arkiver

BusinessHardwareNyhederRobot

Dansk robot rulles ud på verdensmarkedet

Mobil Industrial Robots nye robot MiR100 kom på markedet i efteråret 2014. Kendte virksomheder som Flextronics, BMW og Arla har allerede indkøbt MiR100. MiR100 kan flytte produkter fra A til B, og sparer dermed industrien både tid og penge.

Udviklingen af robotter har været enorm inden for det seneste år hos den danske producent, Mobil Industrial Robots. Med den nye robot MiR100, kan medarbejderne slippe for at bruge en stor del af arbejdstiden på at flytte produkter fra A til B, siger Thomas Visti, CEO for Mobil Industrial Robots.

Også udefra bliver der udvist begejstring for MiR100. En af de førende professorer for mobile robotter, Bruno Siciliano, professor i Italien, har besøgt Mobil Industrial Robots. Han udtaler, at MiR100 er en mobil robot, der både rummer bevægelses-og sensorteknologi. Det betyder, at den nye robot har intuitiv programmering, fleksibel anvendelse og lavt prisniveau. Den næste udfordring er at kombinere mobiliteten med en form for retorik, så robotten også kan læsse og losse varer.

Læs også: Robot-udvikleren: “Fokuser på at være bedst”

Danmark som frontløber for robotteknologi
Torben Frigaard Rasmussen er for nyligt blevet formand for bestyrelsen hos Mobil Industrial Robots. Den nye formand er blandt andet kendt for sin involvering i succeser inden for it-branchen såsom e-conomics og Umbraco.

Med MiR100 er der åbnet op for en helt nyt marked for mobile robotter på grund af sin brugervenlighed, fleksibilitet og lave prisniveau. Torben Frigaard Rasmussen siger yderligere, at vi befinder os midt i et kæmpe boom, hvor automatisering og robotter spås en stor fremtid. Desuden er tendenser som The Internet of Things med til at skabe nye muligheder for, at robotter for eksempel MiR100 kan kommunikere og interagere med deres omgivelser på en smart måde.

I internationalt perspektiv indtager Danmark en unik position som frontløber inden for robotteknologi.

Det amerikanske marked skal erobres
I fremtiden er det planen, at der skal udvides med afdelinger i USA. Derudover skal der opbygges forhandlernet i Nordamerika. Her kommer Torben Frigaard Rasmussens erfaring til gavn.

Det er ikke første gang, at formanden for bestyrelsen hos Mobil Industrial Robots har drevet virksomheder i USA. Med sin erfaring inden for vækstprocesser, har han opbygget gode forretningsrelationer rundt om i verden.

MiR100 blandt fire finalister til DIRA Automatiseringsprisen 2015
Robotten MiR100 er blandt fire finalister til DIRA Automatiseringsprisen 2015. Prisen går til en person eller team, der har bidraget væsentligt til at øge én eller flere danske virksomheders konkurrenceevne. Endvidere udnævnes vinderen ud fra fastholdelse af arbejdspladser gennem automatisering baseret på et innovativt bidrag til udvikling af robotteknologi.

Prisen overrækkes af Statsminister, Lars Løkke Rasmussen ved åbning af hi15-messen i Herning d. 22. september i år.

1 kommentar

Skriv et svar