Arkiver

BusinessNyhederVenturekapital

Svensk kapitalfond vil investere i danske startups

Den svenske kapitalfond EQT med serie-iværksætter, Hjalmar Winbladh i spidsen laver en u-vending og går ind i venture-markedet. Det skriver Børsen tirsdag.

Efter sigende er der tale om en venture-fond på flere milliarder kroner, som skal stilles til rådighed for investeringer i startups og early-stage virksomheder, der har ambitioner om at nyskabe deres branche. EQT vil dog ikke bekræfte fondens størrelse overfor Børsen i dag.

“Vi kigger på investeringsmuligheder lige fra opstartfasen og hele vejen gennem til skaleringsfasen, hvor vi vil hjælpe opstartvirksomheder med at blive globale,” siger Hjalmar Winbladh, som nu er sat i spidsen for arbejdet med EQTs investeringer i iværksætteri, såkaldte venture-investeringer til Børsen.

Hjalmar Winbladh fortæller også at EQT anser Danmark for et af den nye fonds kernemarkeder og afslører at fonden allerede er i dialog med flere danske virksomheder og overvejer at tage en dansk partner.

Skriv et svar