Arkiver

EventsNyhederRobotUdland

Odenses virksomheder skal arbejde sammen med Japan

Odense sender en delegation af robotspecialister af sted til Japan, for at cementere samarbejdet med det japanske marked.

Odense kommune har indgået en samarbejdsaftale med Kawasaki City, for at hente japanske investeringer til det fynske robotmiljø. Aftalen er en strategisk vækstaftale, der skal sørge for en fortsat vækst for robotmiljøet i Odense. Aftalen blev fejret tirsdag d. 1 december med en officiel underskrifts-ceremoni på den danske ambassade i Tokyo. Her var den danske delegation, bestående af folk fra Invest In Odense, Syddansk Universitet, Odense Robotics og Syddansk Sundhedsinnovation, til stede for at repræsentere Odense og deltage i festlighederne.

Østen skal få øje på Odense
Kawasaki ligger tæt op ad Tokyo, og planen er at udvide samarbejdet til at indbefatte en række virksomheder fra de to japanske storbyer.

En del af turen skal bruges på forskellige seminarer, der afholdes i samarbejde med blandt andet Tokyo Universitet, Kobe Biomedical Innovation Cluster og en lang række japanske investorer. Håbet er, at den massive eksponering på det japanske marked skal medvirke til at beholde Østens fokus på Odense og gerne udvide det med flere investeringer fra japanske virksomheder.

Mads Wojtynka, som er tiltrækningschef i Invest In Odense, er positiv omkring turens udbytte:

“Med i kufferten har vi konkrete forslag omkring samarbejdsmuligheder, som skal føre til japanske robotinvesteringer på Fyn. Det bliver en intensiv og effektiv tur med et fantastisk program, som er kommet i stand med stor hjælp fra Invest in Denmark og ambassaden i Tokyo. Jeg har store forventninger til, at vi kommer hjem med en håndfuld investeringscases”, siger han.

Skriv et svar