Arkiver

BusinessNyhederVenturekapital

Tyske Paua Ventures vil investere 300 millioner kroner i danske startups

Det tyske investeringsselskab Paua Ventures har netop annonceret deres nye fond på indtil videre 300 millioner kroner. Pengene vil de blandt andet investere i danske startups.

Foto: Paua Ventures

Paua Ventures blev etableret i 2010 og er et investeringsselskab baseret i Berlin. Fonden har nu samlet omkring 300 millioner kroner i deres nye fond Paua 1, som skal støtte lovende europæiske virksomheder på Seed eller Serie A stadiet, både som lead og co-investor.

Har tidligere investeret i Norden
Investeringsselskabet har tidligere investeret sammen med det nordiske investeringsselskab Northzone og har også tidligere investeret i et skandinavisk startup, nemlig det Stockholm-baserede Detectify.

Deres erfaring herfra har givet Paua Ventures mod på at søge flere investeringsmuligheder i de nordiske lande, selvom de ikke udelukkende begrænser sig til denne region.

Paua skriver i deres pressemeddelelse, at de lægger vægt på et proaktivt partnerskab med deres portefølje-startups i form af operationel benchmarking mellem porteføljevirksomhederne, selektiv forretningsudvikling, assistance til rekruttering med mere.

Leder efter ‘ægte tech’
Paua Ventures forklarer endvidere i en pressemeddelse, at de er interesserede i europæiske startups på Seed og Serie A stadiet. Investeringsselskabet er primært interesseret i startups som arbejder inden for områder som SaaS, B2B markedspladser, B2C mobil, mobile Enterprise-løsninger samt nyskabende e-handelsstartups.

Paua 1 fonden har allerede en portefølje af syv aktive virksomheder og har investeret over 60 millioner kroner til dato. De sigter mod at investere i yderligere 20 startups inden for de næste tre år. Fonden skriver typisk sin første check på Seed eller Serie A stadiet, investeringerne ligger mellem 1 og 14 millioner kroner med mulighed for yderligere investering maksimalt op til 40 millioner kroner.

Den nye fond har en partnergruppe bestående af institutionelle investorer såsom den Europæiske Investeringsfond, en række formuende privatpersoner, heriblandt flere navnkundige iværksættere og større globale industrikoncerner som eksempelvis Klöckner & Co.

Skriv et svar