Arkiver

IværksætterprisenNyhederSustainable TechUngt Tech

Abrella: Vores mentor er også vores ven

Foto: Martin Dam Kristensen

Sidste år vandt det aarhusianske startup, Abrella ‘Den Kreative Pris’ ved Business Region Aarhus’ Iværksætterprisen 2015. Udover en pengepræmie vandt startuppet en mentor til virksomheden. Michael Mortensen blev dog meget mere end blot en mentor.

Abrella er et deleøkonomisk startup, som tilbyder gratis paraplyer til folk, som gerne vil shoppe tørskoede mellem byens butikker.  Startuppet stiller paraplyholdere fyldt med paraplyer op i tilknyttede butikker, som de handlende kan låne og aflevere i den næste butik, som er med i ordningen.

Startuppet vandt Iværksætterprisen sidste år og dette blev startskuddet til en hektisk udvikling i virksomheden. Præmien de havde vundet lød på 15.000 kroner og tilknytning af en mentor.

“Det var selvfølgelig en stor ære for os at vinde prisen, og det havde en stor positiv effekt for vores forretning. Primært fik vi masser af presse, som bidrog til, at vi blev synlige for dem, der i dag er vores franchise-partnere i Irland og Norge,” fortæller Mattias Edström, der er medstifter af Abrella.

Han forklarer også, at prisen var med til at give teamet et internt boost og en masse energi til at tage virksomheden til det næste niveau.

Mentors helikopter-perspektiv giver os fokus
Abrella-teamet fik tilknyttet den erfarne iværksætter Michael Mortensen, som blandt mange andre ting har været direktør i det innovative typehusfirma CASA (nu HusCompagniet). Michael fik hurtigt en stor rolle at spille hos Abrella fortæller Mattias Edström:

“Vi har haft et utrolig godt samarbejde med vores mentor, Michael Mortensen. Han er blevet en del af vores advisory board og er blevet en ven. Hans erfaring og vilje til at hjælpe, og også hans netværk har i den grad været en hjælp i vores udvikling.”

Han uddyber:

“Michael kan fra sit helikopter-perspektiv nogle gange se et lidt større billede af tingene, end hvad vi kan. Det virker som om, at hans perspektiv gør, at han bedre kan fornemme, hvad der er virkelig vigtigt, og hvad der virkelig ikke er vigtigt. I så ung en virksomhed som vores findes der tusind ting, man kan gøre bedre. Michael er rigtigt god til at skubbe på os og spørge ind til nogle få men meget vigtige områder, såsom salg, effektivitet og fokus.”

Mattias Edström forklarer, at Michaels brede erfaring fra flere forskellige brancher giver dem et destilleret sæt principper fra alle disse brancher, som i grunden kan overføres til de fleste andre brancher. Helt konkret har mentoren hjulpet Abrella med at finde deres primære fokus og strategi, operationel optimering og forhandlingstaktik.

Afhængige af leverandøren
Med prisen fulgte også 15.000 gode danske kroner. Dem valgt startuppet at bruge på en tur til Kina for at besøge leverandøren at Abrella-paraplyerne.

“Pengene vi vandt, blev brugt til at besøge vores paraplyleverandør i Kina for første gang. Vi ville gerne se  produktionen, så vi kunne sikre os, at forholdene for arbejderne lever op til en standard, vi kan stå inde for, og at kvaliteten er, som den skal være. I tillæg var der også en god portion læring, hvor vi ved at se hele produktionsprocessen nu bedre kan forstå rammerne for, hvad vi kan og ikke kan forandre på med vores produkter,” forklarer Mattias Edström.

Han fortæller at de valgte at bruge pengene på at besøge leverandøren, fordi startuppet er afhængigt af, at deres paraplyer er en god kvalitet. Derfor er det også vigtigt, at de har et godt forhold og en god forståelse for leverandøren.

Du kan indstille dit eller andres startup til dette års Iværksætterpris ved at klikke på linket. Deadline for tilmelding til årets konkurrence er søndag den 21. februar.

Tilmeldte virksomheder skal være stiftet i 2013 eller senere og have et CVR-nummer i en af Business Region Aarhus’ kommuner, det vil sige Aarhus, Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg eller Syddjurs.