Arkiver

E-handelEventsHardwareIværksætterprisenNyhederPlatformSustainable Tech

Finalisterne til Iværksætterprisen 2016 er fundet

De fremmeste Østjyske startups er blevet vejet og analyseret af en ekspertjury. De har nu fundet frem til ni finalister over en bred palet fra baby-soveposer til dronestyret inspektion af højspændingsnettet.

Randers er den 27. april vært for Iværk&Vækst, hvor Iværksætterprisen skal overrækkes til tre af Østjyllands fremmeste startups.

Det er sjette år i træk, at Business Region Aarhus hylder de mest lovende iværksættere i Østjylland. Tidligere vindere inkluderer startups som Abrella, Nordisk Tang og Qampo.

“Kvaliteten var utrolig høj og virksomhederne lå tæt i alle kategorierne, derfor var det rigtig svært at finde frem til finalisterne. Men efter en længere votering og debat blandt os i juryen fandt vi frem til dem, som, vi er sikre på kommer til at skabe en stor fremtid for sig selv og Aarhus by,” fortæller Daniel G. F. Laursen, CEO for Trendsonline og jurymedlem for Iværksætterprisen om udvælgelsen af de ni finalister.

I alt ni finalister er fundet fordelt på tre kategorier:

Bedste fysiske produkt

Sleepbag.dk har udviklet en babysovepose baseret på NASA-teknologi. Det betyder, at soveposen blandt andet kan hjælpe med at regulere barnets kropstemperatur. 

INEXSO udvikler, producerer og sælger intelligente nøglebokse for brugerne af deleøkonomiske services som eksempelvis Airbnb, delebiler, sommerhusudlejning med videre.

KubelCoating er Danmarks hurtigst voksende gulventreprenør. Virksomheden leverer kunststofgulve i en meget traditionsbunden branche. KubelCoating ved hjælp af digitalisering af arbejds- og kvalitetsstyringsprocesserne hurtigt formået at vække kundernes tillid, og har i dag virksomheder som Mærsk og Novo Nordisk i sin kundeportefølje.

Bedste Immaterielle Produkt

Heliscope gør det nemt at foretage komplekse inspektioner af eksempelvis højspændingsnettet. Heliscope tilbyder sine kunder, som primært er større elselskaber, at sørge for alt omkring droneudstyr, flyvetilladelser, forsikringer og piloter.

Reeltrak tilbyder verdens første musiktjeneste med original musik i stems. Et stem er en samling spor leveret i én fil, som kan skilles ad. Reeltrak kan levere en service, der gør det muligt for musikere at udvikle og mixe egen musik baseret på originalt materiale.

ClearView Trade har opbygget en internetbaseret portal, der hjælper eksportvirksomheder med at automatisere deres processer. Kunderne kan uploade og genbruge ordredata til at danne og dele eksport- og transportdokumenter.

Den Kreative Pris.

Min Bedste Bog udvikler og producerer personlige børnebøger til børn i alderen 0-10 år. Ved online-bestilling af bøgerne personliggøres og dedikeres bogen til det enkelte barn. Alle bøger er skrevet af professionelle forfattere og illustreret af dygtige illustratorer.

Landmad.dk er en franchise købmandsbutikskæde med integreret cafe & web, hvor temaet er salg af danske/lokalt producerede fødevarer af høj kvalitet. Konceptet er drevet af et stort IT styringssystem, der giver bønderne og de mindre producenter en salgsplatform i form af detailbutikker, cafeer, webshops samt foodservice salg.

Læs også: Landmad.dk: Det er ikke nok at være en webshop

3R Kontor bygger på ”3 x genanvendelse”. Når store danske virksomheder flytter og/eller ønsker at købe nye kontormøbler køber 3R Kontor de brugte kontormøbler. De bedste kontormøbler videresælges. De kontormøbler, der er for slidte til gensalg, donereres væk til velgørenhed, mens de mest slidte møbler bliver miljøansvarligt nedbrudt.

De ni nominerede skal pitche deres forretningsidé foran dommerpanelet, som består af seks dygtige erhvervsledere. Derefter bliver vinderne kåret på Iværk&Vækst, som i år finder sted i BioNutria Park i Randers 27. april.

Ud over et mentorforløb får de tre vindere en gave sponseret af Sparekassen Kronjylland.

1 kommentar

Skriv et svar