Arkiver

MedtechNyhederVenturekapital

Brugervenlig sundhedsapp i rivende fremgang

Der er i øjeblikket stigende vækst i interessen og behovet for brugervenlige apps inden for sundhed. Teleskins Skinscan app til tjek af modermærker falder pænt ind under den kategori, og netop har opnået 40.000 downloads på blot seks måneder.

Skinscan er en sundhedsapp til selvundersøgelser, som scanner brugernes modermærker, og efterfølgende fortæller om der er tale om et typisk eller et atypisk modermærke.

Sidste år vandt TeleSkin-teamet bag Skinscan, Europas største vækstkonkurrence, og modtog efterfølgende en investering på 6 millioner kroner fra Danmarks største venturefond, SEED Capital.

På mindre end et halvt år, har appen opnået hele 40.000 downloads, og ikke nok med det, er der fortaget scanning af mere end 50.000 modermærker, hvilket bevidner, at brugerne rent faktisk anvender appen til at tjekke deres modermærker.

Investment Manager i SEED Capital, Lisa Dam, udtrykker at Teleskin er kommet exceptionelt godt fra start med det høje antal af downloads og en konverteringsgrad, som er i top. 

Populær hos kvinderne

Danske kvinder befinder sig på en ærgerlig 1. plads med hensyn til modermærkekræft i Europa. Derfor glæder det Zeljko Ratkaj, direktør i Teleskin, at især kvinderne har anvendt appen i flittigt omfang:

”Det er glædeligt, at kvinderne har taget appen til sig – ikke mindst, når man ser på den triste statistik med alt for mange danske kvinder, der får modermærkekræft. I takt med, at det bliver mere udbredt at bruge sundhedsapps, så vil mændene givetvis også følge med,” fortæller Zejlko Ratkaj.

Brug for sundhedsapps

Antallet af tilfælde af modermærkekræft er mere end tredoblet i Danmark i løbet af de seneste 30 år, og dermed ligger Danmark højt placeret på listen over lande i verden med flest tilfælde af modermærkekræft per indbygger.

Det bevidner om, at der er grund til, at danskerne tjekker deres modermærker, og Carsten Obel, professor og direktør for Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet er overbevist om, at sundhedsapps, kommer til at spille en større rolle i fremtiden:

”Brugervenlig teknologi som eksempelvis sundhedsapps kommer uden tvivl til at spille en større og større rolle i den enkeltes måde at holde øje med egen sundhed på. Det vigtige er at sikre kvaliteten. Det kræver, at sundhedsvæsenet går i dialog med udviklerne om systematisk at afdække de videnskabelige, etiske og teknologiske aspekter. Målet er jo brugervenlig teknologi, som er til fordel for den enkelte og opfylder samfundets ønske om at få mest mulig sundhed for pengene,” fortæller Carsten Obel.

Skinscan kan hentes gratis i App Store.

Skriv et svar