Arkiver

GuideNyheder

Trustpilot: Fra gaffatape i Aarhus til Big Business i hele verden

Fra et beskedent kontor i Århus til flere og større kontorer rundt om i verden – den unge iværksætter og direktør for 500 medarbejdere rundt om i verden, Peter Holten Mühlmann, åbner op for posen og fortæller, hvordan Trustpilot tog sine første spæde skridt som startup virksomhed i Aarhus.

I dag er Trustpilot en stor og succesfuld virksomhed med kontorer rundt om verden, men i 2007 lignede brugeranmeldelsesiden enhver anden digital opstartsvirksomhed.

“Vi var 4 ansatte i Trustpilot og havde lejet et kontor i Aarhus på 4 gange 4 meter tæt ved universitetet. Vi brugte gaffatape til at sætte ledningerne fast på gulvet, så vi ikke faldt over dem,” husker den jyske stifter og CEO i Trustpilot, Peter Holten Mühlmann.

Hvert år opstiller investeringsbanken GB Bullhound Unicorn listen, der rummer potentielt meget værdifulde virksomheder. I 2015 var Trustpilot blandt virksomhederne på den prestigefulde liste. Men rejsen dertil har været lang.

“Min medstifter havde købt en farveprinter, og det syntes vi andre, var det rene ødsel,” mindes Peter Holten Mühlmann om startuppets første tid, hvor pengene var små.

I 2015 rundede Trustpilot 500 ansatte, og situationen for Trustpilot er en helt anden, end da de sad med deres colaflasker på Aarhus-kontoret for 8 år siden, fortæller Peter Mühlmann. Trustpilot har i dag rejst i alt rejst 806 millioner kroner.

Læs også: Vaavud om 2015: Forsinket produktudvikling betød afskedigelser og ingen løn

16 millioner brugeranmeldelser på Trustpilot i dag
Peter Mühlmann forklarer, at virksomheden har udviklet sig fra at have omkring 30.000 brugeranmeldelser til i dag at rumme mere end 16 millioner oplevelser med handel på nettet.

“16 millioner købsoplevelser er beskrevet på Trustpilot, og det må siges at være big data. Næste skridt for os, og noget af det, som vi vil arbejde på i 2016, er at kondensere denne enorme mængde data, så vi kan få ny indsigt i, hvordan den ideelle, fremtidige nethandel skal se ud,” siger Peter Holten Mühlmann om deres fokus for 2016.

2015 var et godt år for Trustpilot med mange højdepunkter. Virksomheden modtog en halv milliard kroner i funding i den tidlige sommer, hvilket blandt andet betød en ekstra etage på deres kontor i New York, hvor der nu sidder 150 medarbejdere og et nyt kontor i Berlin.

“Vores ønske om at skabe bedre nethandel for alle er dog stadig det samme, og det er i høj grad det, der driver os i det daglige på vores fem kontorer verden over,” siger iværksætteren afslutningsvist.

Læs også: Trustpilot runder 500 medarbejdere

Skriv et svar