Arkiver

IværksætterprisenNyheder

Mentor: “Jeg fortalte råt for usødet, at der var et stort forbedringspotentiale”

Mentor Michael Mortensen Trendsonline

Michael Mortensen er stifter af CASA koncernen og har været blandt mentorerne i Business Region Aarhus’ Iværksætterprisen. Personligt og professionelt motiverer det ham som mentor at hjælpe startup virksomheder med helt konkrete salgstip og med at styrke deres fokus og struktur.

Michael Mortensen har erfaring som mentor i Business Region Aarhus’ Iværksætterprisens konkurrence for østjyske startup-virksomheder. Michael Mortensen valgte at deltage som mentor i Iværksætterprisen, da han selv har iværksætteri i blodet, som han udtrykker det. Som stifter og Direktør i  CASA koncernen, som primært består af et entrepriseselskab, et ejendomsselskab og en udviklingsdel, og som medlem af en lang række bestyrelser, blandt andet i Flügger A/S, Green Tech Center A/S og Won Holding Aps, har Michael Mortensen erfaringer at dele ud af.

“Hvis jeg kan bidrage til, at andre kommer godt i gang med iværksætteri, gør jeg meget gerne det. På mentorholdet og ved at hjælpe gang i det lokale iværksættermiljø i Horsens,” smiler Michael Mortensen.

Det motiverer ham at hjælpe nystartede iværksættere – særligt de stærkt motiverede iværksættere med brug for mere struktur og fokus, er blandt dem, som Michael Mortensen gerne vil give en hånd.

“Hvis jeg mærker, at iværksætteren virkelig vil det og er villig til at lægge mange timers hårdt arbejde i ideen og projektet – ja, faktisk ikke kan lade være – så er det motiverende for mig at guide i forhold til at holde fokus på, hvad der er vigtigt og at sætte kræfterne ind på de rigtige områder. For der er ikke tid til det hele,” siger Michael Mortensen.

Kommer tæt på sine mentees
Som mentor kommer Michael Mortensen tæt på dem, han er mentor for, og de skal kunne tåle at høre hans ærlige og uforbeholdne mening. Ved en lejlighed blev han inviteret med til et kundemøde, der foregik i baglokalet på en lille frisørsalon i Aarhus. Han sad med ved mødet og hørte på dialogen med kunden, mens han holdt sig i baggrunden.

“Iværksætteren synes selv, at det gik rigtig fint. Jeg måtte så efterfølgende fortælle råt for usødet, at der var et betydeligt forbedringspotentiale. Det var for os begge en positiv oplevelse. Jeg kunne give konkret og øjeblikkelig feedback, og den pågældende iværksætter kunne, da han havde sundet sig lidt, se at han havde fået nye værktøjer til næste møde. Og næste møde. Og næste møde…,” husker Michael Mortensen.

Selv får Michael Mortensen også noget ud af mentorordningen rent professionelt ved at møde mange, rigtigt dygtige mennesker med gode ideer og god drivkraft, forklarer han.

“Det er både personligt og professionelt givende. Nogen af dem kan jeg også koble sammen med mit øvrige netværk,” afslutter Michael  Mortensen.

Læs også: Abrella: Vores mentor er også vores ven

Du kan stadig nå at tilmelde dig til Iværksætterprisen
Iværksætterprisen uddeles hvert år af Business Region Aarhus til de mest lovende iværksætter i regionen. Tilmelding til konkurrencen er stadig åben, så er du del af en startup virksomhed i Østjylland, kan du stadig nå at deltage.

Siden 2011 har Business Region Aarhus hyldet de mest lovende iværksættere med Iværksætterprisen. De nominerede til årets pris er endnu ikke fundet, og der er stadig mulighed for tilmelding til konkurrencen, hvor startup virksomheder kan vinde et mentorforløb.

Der dystes inden for tre kategorier: Bedste fysiske produkt, Bedste immaterielle produkt og Den kreative pris. Alle deltagere bliver siden vurderet af en jury, der “grovsorterer” og udvælger de ni bedste startup-virksomhed i de tre kategorier. Vinderne kan vælge en mentor, der kan hjælpe startuppet eller iværksætteren videre.

Det er erhvervsfolk i kaliber med Business Angel, Moonis Kamil, Stifter af CasaMichael Mortensen og forretningsudvikler for CULT, Brian Sørensen, der alle er blandt tidligere års mentorer, som håbefulde østjyske iværksættere kan vinde chancen for at få vejledning af.

De deltagende virksomheder skal være stiftet i 2013 eller senere og have et CVR-nummer i en af Business Region Aarhus’ kommuner – Aarhus, Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg eller Syddjurs.

Deadline for at tilmelde og indstille virksomheder til årets konkurrence er søndag den 21. februar 2016. Du kan tilmelde dig her eller indstille andre til iværksætterprisen her.

Skriv et svar