Arkiver

NyhederUngt Tech

Flere helt unge iværksættere i Danmark

Unge iværksættere trendsonline

Antallet af helt unge iværksættere i Danmark er stødt stigende. Unge mennesker under 18 år skal indhente en tilladelse hos Statsforvaltningen for at starte egen virksomhed – i 2014 startede 38 umyndige deres egen virksomhed, mens der sidste år blev givet tilladelse til 43 umyndige.

Mens antallet af unge mennesker med et fritidsjob er faldende, kaster flere helt unge sig ud i iværksætter eventyr og registrerer egne virksomheder, viser tal fra Statsforvaltningen. I perioden 2009 til 2013 er andelen af 15-årige med fritidsjob faldet fra 49 procent til 40 procent.

Statsamtet har de seneste år modtaget et stigende antal ansøgninger fra umyndige, der ønsker at starte en virksomhed. I andet halvår af 2013 fik 10 helt unge mennesker en tilladelse til at blive direktør for deres egen virksomhed. I 2014 var antallet steget til 38 unge mennesker lov, mens der sidste år blev givet tilladelse til 43 nye virksomheder med purunge direktører.

“Det er vigtigt, fordi vi skal skabe nye arbejdspladser. Det er vigtigt, fordi vi skal udfordre de etablerede industrier. De ser nogle huller, som vi ikke havde kunnet forestille os. Mange af de her unge iværksættere tænker ikke deres nærmiljø som deres mest oplagte kunder. De har et produkt, og det skal ud, og når de bruger de sociale medier, så kommer de ud til hele verden,” udtaler Direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard til DR.

Antallet af unge iværksættere under 25 år er i det hele taget på vej op. I 2005 registredes 2400 virksomheder med direktører under 25 år. Sidste år var det tal steget til 5377 nye firmaer.

Læs også: Ung iværksætter: Som iværksætter prøver du at bygge en ting, der påvirker verden på en ny måde

Skriv et svar