Arkiver

NyhederPlatformSoftware

Bodybarista klar til lancering: “Det var jo ikke meningen, det skulle tage tre år”

Han er perfektionist til fingerspidserne, den svenske stifter af startuppet Bodybarista, Peter Falk. Det er nok en af grundene til, at det har taget tre år at udvikle den endelige version af appen.

Svenske Peter Falk sidder i det københavnske kontorfællesskab Founders House, og har været en del af startupmiljøets hårdtarbejdende flok i 3 år. I de tre år har han udviklet appen Bodybarista, der gennem selfies hjælper dig med at følge mikroudviklingen af din krop og din træning.

“Det var jo ikke meningen, at det skulle tage så lang tid, men billedanalyse er besværligt, og teknologien er ny,” siger Peter Falk, der er ene stifter af Bodybarista.

“Men det skal fandme lykkes. Man kan ikke standse halvvejs,” bedyrer Peter Falk, der har arbejdet på startupvirksomheder inden for optik såsom svenske GLO og Flatfrog og været Ph.D.-studerende på Fotonik på DTU.

Der har længe været en fitness trend inden for digitale og teknologiske services og produkter. Alt fra Endomondo appen til Apple iWatch og andre Quantified Self-dimser, der forbinder kroppen med digitale løsninger er kommet til og er blevet en integreret del af træningslivet.

Med Bodybarista appen tager du tre spejlbilleder af din krop fra tre forskellige vinkler og kan så få kvantificerbare resultater af din krops udvikling. Peter Falks teknologi kan som den eneste lave ‘science via selfies’ med deres patentbeskyttede teknologi.

“Vi har forfinet udskæringen og udviklet sammenligningsværktøj som giver kvantificering på kropsniveau. I vores pipeline gør vi yderligere brug af vores beskyttede metoder og algoritmerne så at du kan scanne dig selv i spejlet på en nemt, privat og præcist måde”, fortæller stifteren.

En dagbog til din krop
Udvikling af appen har været undervejs i tre år. Peter Falk fortæller at han har fundet penge til den lange udviklingsproces igennem en pre-seed investering og personlige investeringer.

“Vi har gjort god brug af at få udbetalt 25% af udviklingsomkostningerne fra SKAT. Det tiltag har hjulpet os rigtig meget. Men i forhold til højsæsonen i fitness centrene i januar er det lidt for sent at få den omvendte skat tilbage i november,” forklarer Peter Falk og giver samtidig tippet videre til andre startups i udviklingsfasen.

Men det er ikke kun den tekniske del af Bodybarista-appen, der har udviklet sig undervejs. Selve konceptet rundt om appen har også udviklet sig og taget form som en social platform.

“Der findes mange gode fitness-apps, som fokuserer på, hvordan du træner eller, om du har en lav hvilepuls. Det er de færreste, der går i fitness for at få en lavere hvilepuls. Motivatoren er visuel – vi vil gerne se godt ud. Vi har demokratiseret alt, hvad der har med fitness at gøre. Det vil sige, hvis jeg ser en på appen, der har gode biceps, så skal jeg kunne se, hvordan han gør,” forklarer Peter Falk.

Han forklarer også at appen markedsføringsmæssigt går efter personlige trænere frem for fitnesscentre her i Danmark. Det gør de, fordi de danske fitnesscenter-kæder er meget topstyrede og kræver en stor indsats at få en aftale med. De personlige trænere er derimod betydeligt lettere at få med ombord, da de med BodyBarista kan vise, sort på hvidt, hvilke resultater deres coaching giver.

At lancere er et forrygende anti-klimax
Bodybarista v2.1 blev lanceret fredag den 12. februar på iTunes, og Peter Falk og teamet er allerede på vej ud i det store udland. Blandt andet er teamet i gang med markedsresearch i Australien. De har også planer om snart at gå aktivt ind i Rusland og Brasilien, hvor efterspørgslen efter fitness- og træningsapps er stor.

“Jeg har nok tænk for meget på produkt og for lidt på launch,” fortæller en ærlig Peter Falk.

“For mig har Bodybarista handlet meget om, at lave noget så simpelt som selfies til et personligt værktøj, det er så spændende, hvad man faktisk kan idag med billedeanalyse, bare man putter det i en kontekst, der giver mening for dig som bruger. Det er nyt for mig at skulle markedsføre og onboarde brugere. Så det bliver en meget ny fase, vi går ind i som virksomhed nu.”

Stifteren er også overbevist om, at Bodybarista er nødt til at have et globalt reach for at have en relevans. Med ambitionen om at være en social platform, hvor fitness-geeks i alle former og størrelser kan udveksle tips og tricks, så kommer også kravet om at vokse til en kritisk masse.

Det er en meget anderledes opgave end udviklingsfasen. Derfor søger teamet netop nu flere nye ansatte i hele verden, som skal være med til at løfte den opgave.

Skriv et svar