Arkiver

Nyheder

Franske investorer på udkig efter danske startups

Paris Franske Investorer Trendsonline

En gruppe franske investorer med blandt andet megafondene Idinvest Partners og Partech Ventures tager på investeringstur blandt danske og Øresundsbaserede tech startups, og de har risikovillig kapital med.

Franske investorer mødte 10 lovende, danske tech startups til et arrangement hos #CPHFTW, der i den nærmeste fremtid vil sætte lignende møder op mellem franske investorer og danske, svenske Venture Kapitalfirmaer og Business Angels for at udforske mulige samarbejder. Formålet er at give de franske investorer et brohoved ind i Danmark og Øresundsregionen, så den nylige investering på 30 millioner kroner fra Idinvest Partners i danske Peakon forhåbentligt kan følges op af flere franske investeringer.

“Guillaume Durao og Idinvest er med deres aktiviteter det bedste eksempel på, at Danmark og Øresundsregionen ser en vækst både i antallet af og størrelsen af investeringer samt øget fokus fra internationale investorer. Regionen befinder sig nu på et sted, hvor vi med øget risikovillig kapital kan få skabt en kritisk masse med dygtige grundlæggere, som tænker internationalt, før de får et CVR-nummer, og som evner at skabe produkter og services, der kan konkurrere globalt,” udtaler administrerende direktør i #CPHFTW, Christoffer H. Malling.

Idinvest Partners valgte i 2015 at se nærmere på regionen. Det gjorde de i et år, hvor Danmark for alvor kom på europakortet som tech startup land målt på investeringer med 1,7 milliarder kroner i 2015. Danmark er nu, ifølge #CPHFTW, i en situation, hvor vi matcher Finland og ikke glemmes i skyggen af mastodonten Sverige, og den udvikling ser kun ud til at fortsætte i 2016.

Brohoved ind i Danmark
Guillaume Durao, Investment Director i Idinvest Partners, mødte teamet bag Peakon til et #CPHFTW investorarrangement i maj 2015. Sideløbende med at holde kontakten med Peakon afsøgte Guillaume markedet for flere potentielle virksomheder. Han mødtes med mere end 40 virksomheder, skabte sig et netværk og indså, at Danmark har meget at byde på.

Guillaume Durao delte derfor sin begejstring med sine kollegaer i Partech Ventures, et andet venture kapitalfirma i Paris, og med to private Business Angel-investorer. Det resulterede i, at parterne nu sammen deltager i en investeringstur til Danmark arrangeret af #CPHFTW.

“Danmark og Øresundsregionen er ved et vendepunkt og har alle komponenterne til at blive en succesfyldt europæisk startup scene. Her finder du fremragende universiteter, talentfulde ingeniører, designere og ledere; en velfærdsstat som lader unge mennesker løbe en risiko; business angels, rollemodeller og mentorer, som kommer fra succeshistorier såsom Zendesk, Just Eat, SuccessFactors og mange flere. De er alle parate til at hjælpe de unge iværksættere,”udtaler Guillaume Durao om sit forhold til Danmark og fortsætter:

“Det har været en fornøjelse at lave forretninger her. De fleste grundlæggere, jeg har mødt, har været kloge, selvsikre, veluddannede, taler flydende engelsk og har dét særlige kendetegn, man møder i mindre, åbensindede lande – nemlig internationale ambitioner fra dag et.”

Investeringsturen går først til et at de største tech startup coworking spaces i Danmark, Rainmaking Loft på Holmen i København, hvor en række startups individuelt pitcher deres forretningsmodel og deltager i en samtale med alle investorer. Møderne med startups fortsætter om eftermiddagen i Klub, et mødested for forretningsfolk og selvstændige i det centrale København. Om aftenen mødes de franske investorer med de danske og svenske. Næste dag står på individuelle møder i et andet coworking space, Founders House, og med virksomheder bosiddende i Startup Village på Islands Brygge.

“Vi er meget spændte på muligheden for at møde nogle af de bedste early-stage startups fra den danske og sydsvenske scene. Jeg har adskillige venner, som har lanceret deres startup i København og jeg er gang på gang blevet imponeret over kvaliteten i økosystemet. I Partech investerer vi i de mest lovende startups i USA og Europa, så at komme til Danmark og Øresundsregionen er det oplagte valg, når man ved, hvor pulserende økosystemet er. Vi ser frem til at investere mere i området og bringe vores transatlantiske ekspertise til de lokale startups,” udtaler Principal i Partech Ventures, Boris Golden.

Læs også: Video: Historien om #CPHFTW

Skriv et svar