Arkiver

GuideNyhederRekruttering

Tag iværksætterspringet: Founders A/S gør landingen blød

Founders Trendsonline kvalificeret arbejdskraft

Virksomhedsfabrikken Founders tiltrækker kvalificeret arbejdskraft og erfarne iværksættere til deres startups med tilbud om løn og et professionelt set-up, som skal højne chancerne for at bygge en succesfuld virksomhed.

Det kan være svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og erfarne iværksættere til nye startups. Der kan være mange usikkerhedsfaktorer, der får erfarne mennesker med gode, velbetalte jobs til at se den anden vej, når opslag fra startup virksomheder toner frem. Og det vil Founders, der kalder sig selv en ‘virksomhedsfabrik’, lave om på. Ifølge dem er iværksætteri ikke en kunstform, men en management-disciplin, som kan mestres med et erfarent hold og en gennemprøvet metode til forretningsudvikling.

Erfarne iværksættere tiltrækkes til startups med trygge rammer og fast løn
Der er altid brug for potentielle medstiftere og kvalificeret arbejdskraft til de startup virksomheder, som Founders arbejder sammen med og har i sit netværk. Men Founders søger ikke nødvendigvis efter potentielle medstiftere traditionelle steder som blandt iværksættere og nyuddannede. Holdet bag Founders mener nemlig, at erfaring – både med generel ledelse eller inden for en specifik industri – kan være en stor fordel, når man skal opbygge en virksomhed.

Erfarne erhvervsfolk kommer, ifølge medstifter i Founders Simon Sylvest, nemlig med en tilgang til iværksætterprojekter, som bygger på afprøvede og strukturerede processer. Til gengæld har de erfarne iværksættere også ofte flere forpligtelser i forhold til børn og ægtefæller, som skal være indforståede med præmisserne for et iværksætterprojekt.

”Her er Founders en god løsning, fordi vi kan gå ind og tilbyde en fast løn i opstartsfasen, som man ikke normalt vil kunne sikre i en iværksættervirksomhed.” Ofte kan unge iværksættere godt tage et år uden indtægter, men sådan er det ikke hos de erfarne folk, vi leder efter, fordi de skal forsørge en familie samtidig, ” forklarer Simon Sylvest og fortsætter:

Simon Sylvest forklarer, at målet for Founders er at gøre det til en reel mulighed at udleve iværksætterdrømmen for dygtige konsulenter eller erhvervsledere, der sidder i det etablerede erhvervsliv.

Fra lønmodtagerjob til startup virksomhed
For Kaare Beck-Fischer blev Founders det skub, der skulle til for at iværksætterdrømmen kunne udleves. Han havde tidligere arbejdet med en ide om en virksomhed, der kunne markedsføre mindre virksomheder online uden massive budgetter.

Kaare Beck-Fischer er CEO og medstifter af startuppet Maguru.

”På det tidspunkt, hvor ideen var klar til eksekvering, havde jeg fået et barn og en familie. Så jeg havde ikke mulighed for at have både et lønmodtagerjob og et iværksætterprojekt. Jeg overvejede at begynde jagten på en investor, men blev så tilbudt et job hos North Media som Digital Director. I kraft af min situation valgte jeg den sikre løsning, og så lagde jeg min ide på hylden,” forklarer han.

Kaare Beck-Fischers iværksætterdrøm blev sat på hold, til en dag hvor Founders faldt over Kaare Beck-Fischers CV på LinkedIn og valgte at kontakte ham. Founders havde nemlig gået med en lignende idé, men manglede nogen, der ville være medstifter.

”Da Founders kontaktede mig, fik jeg mulighed for at tage springet og føre min ide ud i livet, men med minimal risiko. Jeg skulle ikke ud og finde en investor for at kunne forsørge min familie. Jeg kunne fokusere 100% på at gøre min drøm til en bæredygtig virksomhed,” fortæller Kaare Beck-Fischer, der i dag er CEO og medstifter af en af de første Founders-virksomheder, Maguru.

Maguru, som blev stiftet i 2014, laver online marketing for små og mellemstore firmaer og er nu på vej gennem den proces, som Founders har udviklet for iværksættervirksomheder.

Nyt tiltag skal hjælpe iværksættere med at ansætte corporate arbejdskraft
Den samme problemstilling arbejder man med hos The Hub hos Rainmaking Loft, hvor man er i gang med at opbygge en rekrutteringsplatform, der fokuserer på at matche startups og kandidater. I følge Jarl Rosenlykke, som er projektleder på The Hub, er rekruttering nemlig at af de største problemer, som kontorfællesskabet kan være med til at løse for startups.

“Værdien for startups skal jo vise sig over tid. Det, vi starter med nu, er blot en lille del af visionen, men allerede i dag er vi begyndt at drive kandidater til startups, der ellers har svært ved at få besat deres stillinger,” forklarer Jarl Rosenlykke.

Har man som startup lyst til at rekruttere gennem The Hub kan man kontakte administrationen via deres hjemmeside.

 

Skriv et svar