Arkiver

BusinessEventsIoTNyheder

Global internetkonference rykker til København i 2017

Til marts næste år skal København stå klar med åbne døre for mere end 2.000 af verdens førende internetinteressenter. Det er nemlig netop blevet offentliggjort, at den næste årlige globale internetkonference, ICANN, skal afholdes i vores skønne hovedstad.

Når ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) næste gang afholder deres årlige globale konference, bliver det i danske omgivelser. Organisationen har nemlig valgt, at København skal være vært for konferencen i 2017.

Konferencen løber af stablen 11.-16. marts 2017, og afholdes i et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen, Dansk Internet Forum og Wonderful Copenhagen. Konferencen er åben for alle, og der forventes, at mere end 2.000 af verdens førende internetinteressenter vil mødes for at drøfte, hvordan internettet skal styres i fremtiden.

”Positivt for dansk erhvervsliv”

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, er ikke i tvivl om, at når konferencen afholdes på dansk jord, er det godt for det danske erhvervsliv:

“Det er positivt for dansk erhvervsliv, at ICANN har valgt at holde deres næste konference i København. Internettet er den grundlæggende infrastruktur for moderne tids vækst og innovation. Alle dele af samfundet, ikke mindst erhvervslivet, er afhængig af, at vi har et globalt, frit og åbent internet, som alle brugere kan have tillid til. Og styringen af internettet er afgørende for, hvordan vi forvalter dette globale fælles gode,” udtrykker Troels Lund Poulsen.

Ministeren glæder sig også over, at Danmark og dansk erhvervsliv får mulighed for at præge dialogen om internettets fremtid. Han fortsætter:

”Jeg ser derfor frem til, at dansk erhvervsliv og andre med interesse i internettets fremtid får mulighed for at deltage og påvirke dialogen om, hvordan internettet fortsat kan være den globale og frie ressource, som vi kender i dag.” fortæller Troels Lund Poulsen.

Internettets fremtid afhænger af internetsamfundet

ICANN er en international non-profit organisation, som hører hjemme i USA. Organisationen varetager den overordnede styring af internettet, som blandt andet er administrationen af domænenavne og IP-adresser på globalt plan.

Beslutninger om internettets fremtid bliver truffet af ICANNs bestyrelse. Og disse beslutninger er baseret på diverse input fra internetsamfundets interessenter, som er repræsenteret i ICANNs underliggende interessentgrupper og rådgivende komiteer.

Det er derfor alle interessenter, som har mulighed for at deltage i dialogen om styringen af internettet, hvis inputs, beslutningerne baseres på.

Skriv et svar