Arkiver

NyhederUngt TechVenturekapital

Lix gør livet lettere for studerende – og får millioner for det

Lix, studerende, Camilla HessellundCamilla Hessellund bag LIx

Ambitionerne er store hos iværksætter Camilla Hessellund Lastein, stifter af Lix, der vil gøre livet lettere for studerende – og får store kapitalindsprøjtninger for idéen. 

To tasker måtte lade livet for, at Camilla Hessellund Lastein kunne få sine bøger med på studiet. De 800 siders mursten blev for meget for syningerne og også for meget for Camillas ryg og tålmodighed.

”Den måde, forlag og videregående uddannelser foregik og foregår på, trængte til en opfriskning. Der manglede en ny måde at gøre tingene på – det var gammeldags, dyrt og vildt besværligt,” fortæller Camilla Hessellund Lastein, tidligere handelsskolestuderende, nu stifter af Lix.

Lix er en app, hvor studerende kan købe, læse og arbejde med studiebøger. Ideen opstod hos Camilla, da hun selv gik på en videregående uddannelse.

”Jeg var ved at gå ud af mit gode skind af at slå op i indholdsfortegnelsen for at finde en teori. Det var så frustrerende. Og så at slæbe! Det kan jo ikke passe, at man skal have en kiropraktor for at være studerende,” griner hun.

Studerende har intet alternativ til tunge, dyre bøger

Der fandtes bare ikke et alternativ til de tunge og dyre bøger. Jo, man kunne købe dem brugt og nogle steder få en online eller indscannet tekst af underviserne. Men et rigtig moderne alternativ fandtes ikke, så det startede Camilla Hessellund Lastein selv.

Derfra gik det hurtigt. Camilla og hendes team har på under to år fået tre millioner kroner af en investor, fået lavet aftaler med 300 forlag og har nu over 30.000 bøger på deres virtuelle hylder. Bøger, som de studerende kan overstrege i, samarbejde om og søge i. Nu står det lille firma til at få en tocifret kapitalindsprøjtning og tankerne om ekspansion er begyndt at murre.

”Vi vil først lukke det danske marked, og før det sker, skal vi op på dobbelt så mange bøger og forlag for at dække de danske uddannelser. Men derefter vil vi allerede have meget af pensum for andre lande, og så ligger det lige for at ekspandere til Norden,” siger hun.

Læs mere: Millioninvestering skal redde unge iværksættere fra fremdriftsreformen

Når Norden er taget, har Camilla Hessellund Lastein ambitioner om at udvide forretningen til England og tiltrække nogle udenlandske investorer. Gerne amerikanske, da de tænker lidt større end i Europa. Noget Camilla Hessellund Lastein også selv gør.

”Vi vil gerne omfavne de forskellige former for læring, der findes, ved blandt andet at få nogle forskere ind til at forklare, hvordan man bedst lærer digitalt og teknisk. Vi vil gerne have ‘adaptive learning’ og videoformater på, og noget rigtig spændende kunne være at lave et samarbejde med de virksomheder, der vil udbrede internet til ulandene. Dem vil jeg gerne lave en donationsordning med,” fortæller hun.

Har muligheden for at skabe noget af værdi selv

Camilla Hessellund Lastein er nemlig ikke kun motiveret af lysten til at starte noget selv. Det har hun altid været tiltrukket af, og med en mor, der er selvstændig, har det altid været en mulighed.

”Men det, der dagligt motiverer mig, er, at jeg har muligheden for at ændre noget; for at skabe noget, jeg selv er herre over. Der er ikke nogen begrænsinger, for jeg er ikke nogens medarbejder. Jeg kan beslutte retningen, og jeg vil skabe noget, der giver værdi hos andre,” fortæller hun.

Lix skiller sig ud fra markedet for bøger på videregående uddannelser ved at sælge direkte til de studerende. Det gør det mere effektivt, enklere og meget billigere at være studerende. For hende er læring et af nøgleordene, og ofte er det noget ironisk blevet negligeret i branchen, fortæller hun.

”Det, der findes, er minimumsprodukter, som distribueres til skoler, der har fundet ud af, at internettet er kommet for at blive, og fokus er på folkeskolen og gymnasierne. Der er ikke nogen, der tager hensyn til, hvordan man lærer bedst, og hvor vigtig brugervenligheden er,” siger hun.

Derfor har hun også allerede en hel masse visioner for, hvad der skal ske med Lix over det næste år bare.

”Mange af de funktioner, vi kommer til at sætte på, er noget, jeg ikke engang selv havde forestillet mig! Alt, hvad du kan forestille dig, kommer til at være samlet et sted. Vi kommer til at hjælpe så mange studerende,” siger Camilla.

Skriv et svar