Arkiver

BusinessNyhederPlatformSoftware

Sproom opkøbt af Visma: Beholder sin egen karakter

Det danske e-faktureringsstartup Sproom er blevet opkøbt af Visma. Opkøbet er en del af Vismas strategi og fremtidsplan om at blive de førende i Norden inden for e-fakturering.

Sproom er en digital samhandelsplatform, som automatiserer og optimerer alt det svære og kedelige faktureringsarbejde – det arbejde, som større virksomheder har fuldtidsansatte til at udføre, og arbejde som mindre virksomheder ikke har ressourcer til at udføre. Sproom flytter de rutineprægede opgaver ind i et digitalt miljø. Og det må have virket godt, for Visma fik i hvert fald øje på dem og de to parter har for nyligt færdiggjort købsaftalen.

Thomas Permin Berger, direktør og medstifter af Sproom ser opkøbet som en mulighed for at vækste og udvikle virksomheden.

“Sammen med Visma kan vi for alvor accelerere udviklingen og udbredelsen af e-fakturering, så løsningerne bliver endnu mere tilgængelige, økonomisk fordelagtige og samtidig tilfører øget kvalitet for tusindvis af danske virksomheder,” siger Thomas Permin Berger.

Planen er da heller ikke, at Sproom skal absorberes i Visma, men derimod fortsætte som en selvstændig enhed under Vismas vinge.

Visma er en af Nordens større virksomheder med over 7.500 ansatte fordelt i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland, Rumænien, Letland og Litauen. De er førende i Norden inden for økonomisystemer, detail-IT, outsourcing af løn- og økonomi, inkasso samt udvikling af og rådgivning om større it-løsninger. Og nu altså også e-fakturering.

“Vi ser stort potentiale for danske virksomheder ved øget digitalisering, herunder e-fakturering. Med købet af Sproom vil Visma kunne tilbyde endnu stærkere løsninger på dette område – både tæt indbygget i egne Visma-produkter, som eksempelvis regnskabsprogrammet e-conomic, samt til danske virksomheder der ikke benytter et Visma-økonomisystem,” siger Mads Rebsdorf, direktør i e-conomic & Visma Software i Danmark.

Læs mere om Sproom: Sproom skaber værdi med øget transparens og øget viden om rutineopgaver

Skriv et svar