Arkiver

Content PartnereHardwareNyheder

Scion DTU-virksomheden Nanovi forbedrer fremtidens kræftbehandling

Nanovi Strålebehandling Trendsonline

Den danske MedTech-virksomhed, Nanovi, har netop fået godkendt deres produkt til medicinsk brug og salg i hele Europa. Nanovis produkt kan potentielt forbedre strålebehandling af kræftpatienter.

Nanovi, der har til huse i Scion DTU i Lyngby, producerer en helt speciel væske, der kan blive tyktflydende inde i kroppen. Og hvad kan man så bruge det til, tænker du måske? Kræft kan behandles på tre måder – strålebehandling er en af dem. Men strålebehandling kræver præcision, og det kan være svært i organer, der bevæger sig som lungerne, spiserøret, leveren, blæren, tarmen eller prostata-kirtlen.

“I dag indsætter man et stykke metal i kroppen, som strålebehandlingen rettes mod. Men da præcision er essentiel, er det et problem, at metal i bevægelige organer har tendens til at flytte sig,” forklarer CEO og medstifter i Nanovi, Morten Albrechtsen, og fortsætter:

“Den væske, som vores produkt består af, bliver som en gelé på det sted, hvor man injicerer den. Og den bliver siddende, hvor den skal, fordi den kan bevæge sig med organet.”

Væsken er synlig ved røntgenfotografi, CT-scanninger og lignende typer kropsgennemsyn, og derfor kan strålebehandling af specifikke områder målrettes helt præcist.

“Man kan potentielt undgå at fjerne organer, fordi man ved hjælp af vores væske kan give en mere aggresiv og målrettet strålebehandling. Væsken vil gøre det nemmere at styre og kvalitetsikre behandlingen,” siger Morten Albrechtsen.

Det giver ingen gener at have en geleklump siddende i et organ, og den er biologisk nedbrydelig, så efter 3-5 år vil det være forsvundet fra patientens krop.

Nanovi er godkendt til brug og salg i Europa, og det næste år skal holdet bag virksomheden bruge på at teste yderligere, hvor godt produktet – så resultaterne fra laboratoriet kan komme bredt ud og i brug på hospitaler rundt om i verden.

Forskerparken i Scion DTU var et naturligt valg

Nanovi, der blev stiftet i januar 2013 af Morten Albrechtsen og Thomas L. Andresen, består lige nu af 4 ansatte. Helt fra opstarten har virksomheden haft kontorer i forskerparken Scion DTU.

“Det var et meget naturligt valg for os,” fortæller Morten Albrechtsen og uddyber:

“Vores virksomhed er udsprunget fra DTU, og vi ville gerne fastholde tilknytningen til de forskere, som vi har samarbejdet med, og de laboratorier, hvor alle vores indledende forsøg er blevet lavet.”

For Nanovi har det taget 3,5 år at nå fra virksomhedens første spæde skridt til den godkendelse, der gør det muligt at introducere produktet på europæisk plan.

“Vi har fået hjælp fra en række mennesker og forskere, der har styr på processen vedrørende godkendelse af medicinske produkter, og det har i den forbindelse hjulpet at være en del af miljøet omkring Scion DTU,” lyder det afslutningsvis fra Morten Albrechtsen.

Læs også: Scion DTU: 80% af vores virksomheder vokser

 

Skriv et svar